Το Ίδρυμα Νιάρχου συνεχίζει τον δρόμο που άνοιξαν μεγάλοι ευεργέτες

Το Ίδρυμα Νιάρχου συνεχίζει τον δρόμο που άνοιξαν μεγάλοι ευεργέτες

Την προσφορά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στον τόπο –ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης– εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, μιλώντας στην ειδική εκδήλωση όπου το ίδρυμα παρουσίασε τη φιλοσοφία που διατρέχει τις δωρεές στον τομέα της Υγείας. «Στηρίξατε τον κοινωνικό ιστό και το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα, σε μια στιγμή που ο κοινωνικός ιστός και το κοινωνικό κράτος χειμάζονται», σημείωσε.

«Ξέρουμε πως οποιοδήποτε έργο πολιτισμού σε μια ρημαγμένη κοινωνία δεν μπορεί να συμβολίζει κάτι το ουσιώδες. Αυτός ο τομέας, αυτός ο πυλώνας (της Υγείας) στην ουσία είναι ο δείκτης ευαισθησίας του Ιδρύματος ‘‘Σταύρος Νιάρχος’’ απέναντι στον άνθρωπο».

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ιδρύματος Ανδρέα Δρακόπουλο ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κλείνουμε 200 χρόνια από την Επανάσταση, ουσιαστικά 200 χρόνια της πορείας του νεότερου ελληνικού κράτους. Ξέρουμε τι προσέφεραν οι μεγάλοι ευεργέτες, οι εθνικοί ευεργέτες σ’ αυτήν την πορεία. Αυτήν την πορεία συνεχίζετε. Εύχομαι να υπάρξουν συμπαραστάτες, χαίρομαι γιατί υπάρχουν συμπαραστάτες σήμερα, σαν κι αυτό που βλέπουμε εδώ. Γιατί δεν έχει σημασία το μέγεθος, αλλά η διάθεση ψυχής, το ενδιάθετο φρόνημα των ανθρώπων, όπως ο Θανάσης και η Μαρίνα Μαρτίνου, όπως η κ. Περωτή, τους οποίους επίσης έχω γνωρίσει σε όλη αυτήν τη διαδρομή».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν συνεχιστές του έργου που προσφέρει το ίδρυμα. Διότι, όπως τόνισε, «η μεγαλύτερη προσφορά του Ιδρύματος ‘‘Σταύρος Νιάρχος’’ θα είναι να βρει συνεχιστές, αφού μόνος κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει. Πάντως αυτό που έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα είναι –πραγματικά– μια εθνική προσφορά και, γιατί όχι, μια εθνική εμπειρία».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ