Από-δραση στη Στερεά Ελλάδα (video)

Από-δραση στη Στερεά Ελλάδα (video)

Βουνά γεμάτα έλατα, κρυστάλλινες λίμνες, ποτάμια και η παραδοσιακή ζωή του χωριού… κάθε λεπτό που περνάει στη Στερεά Ελλάδα σε προτρέπει να μπεις στη δράση.

Ένας κόσμος εξίσου προσιτός όσο και απομονωμένος σάς περιμένει λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα, ιδανικά εκτός καλοκαιριού. Και αν αυτά δεν είναι αρκετά για να σας πείσουν, δείτε τα video που ακολουθούν για να πάτε!

Καγιάκ στη Λίμνη Κρεμαστών

Η καταπράσινη φύση και τα γάργαρα νερά επιβάλλουν εδώ τους δικούς τους ρυθμούς. Ξεχάστε τα ρολόγια, πάρτε ένα καγιάκ σαν ζευγάρι ή φτιάξτε έναν μικρό στόλο με τους φίλους σας και εξερευνήστε την λίμνη Κρεμαστών. Η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας, συγκεντρώνει τα νερά πολλών ποταμών σε ένα φράγμα, σχηματίζοντας έτσι ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς και ένα ακόμα πιο πλούσιο οικοσύστημα προστατευόμενο σήμερα από το Natura 2000.

Ας ανεβάσουμε λίγο τους ρυθμούς και ας κατευθυνθούμε τώρα προς τον Κρικελιώτη (ή Τρικεριώτη) Ποταμό για rafting. Η διαδρομή που προτείνουμε ξεκινάει από την περίφημη Μονή Προυσού : Εννιά χιλιόμετρα κατάβασης 3ου βαθμού δυσκολίας μέσα στα στενά περάσματα μιας κατάφυτης κοιλάδας, με δίωρους ελιγμούς πάνω από τους βράχους, τις πέτρες και τους μίνι καταρράκτες που δημιουργούν τα χιόνια καθώς λιώνουν την άνοιξη. Τη μια στιγμή η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο και την επόμενη κωπηλατείτε χαλαρά ακούγοντας μόνο το τιτίβισμα των πουλιών. Και μόνο η λάμψη του ήλιου πάνω στο χιόνι κάνει τη διαδρομή να αξίζει. Μια απίθανη εμπειρία για όσους είναι άνω των 15 ετών.

Πεζοπορία στη Μαύρη Σπηλιά… και όχι μόνο

Ένα τόσο μαγευτικό τοπίο προσφέρεται φυσικά για πεζοπορία. Τα μονοπάτια είναι άφθονα όλες τις εποχές του χρόνου. Η διαδρομή προς το φαράγγι Πάντα Βρέχει ξεχωρίζει, αλλά αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό, κατευθυνθείτε προς τη Μαύρη Σπηλιά ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινάει κοντά στη Μονή Προυσού. Περπατήστε για μισή ώρα πάνω από ξύλινες γέφυρες και μικρούς καταρράκτες που οδηγούν σε ένα σπήλαιο πρώην κρησφύγετο κατά τη διάρκεια της Τουρκικής και της Γερμανικής κατοχής. ετο κατά τη διάρκεια της Τουρκικής και της Γερμανικής κατοχής.

Από εκεί, οι πινακίδες θα σας οδηγήσουν στο απόκρημνο μονοπάτι Via Ferrata, το οποίο είναι κυριολεκτικά χαραγμένο στην πλαγιά του βράχου. Η τετράωρη αυτή (μετ ’ επιστροφής) περιπέτεια μέσα στο πανέμορφο φυσικό τοπίο και τους καταρράκτες, είναι κατάλληλη για ηλικίες 12 ετών και άνω. Μην ξεχάσετε να πάρετε το μαγιό σας μαζί για να βουτήξετε στη φυσική πισίνα των καταρρακτών.

Πηγή: discovergreece.gr


Σχολιάστε εδώ