Γ. Ραγκούσης: Τα πλωτά φράγματα έχουν τόση αξία όση θα είχαν τα εναέρια φράγματα στις παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών

Γ. Ραγκούσης: Τα πλωτά φράγματα έχουν τόση αξία όση θα είχαν τα εναέρια φράγματα στις παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών

«Τα πλωτά φράγματα έχουν τόση αξία όση θα είχαν τα εναέρια φράγματα για να αντιμετωπίσουν τις παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών», τόνισε στην ομιλία του ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.
«Το ερώτημα που τίθεται είναι που θα βρούμε προστασία από την πολιτική σας. Είναι απορίας άξιο πως μπορεί να αισθάνεστε σήμερα που εισηγείστε ένα νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία σε μια χώρα που έζησε πρόσφατα μια μεγάλη τραγωδία, όπως και παλαιότερα σε μια εθνική αντιπροσωπία που σας ασκεί κριτική και όχι μόνο η αντιπολίτευση.

Αντί να αξιοποιήσετε την κριτική, να συστήσετε δηλαδή μια διακομματική επιτροπή όπως για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, για να αντιμετωπίσουμε όλων των ειδών τις φυσικές καταστροφές, εσείς φέρνεται ένα νομοσχέδιο όπως εκείνα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Αυξάνετε τις δαπάνες και απλώνετε την πελατειακή λογική.

Είχαμε πρόδρομα συμπτώματα, όταν ως Αξιωματική Αντιπολίτευση κληθήκατε να πάρετε θέση για την τραγωδία στο Μάτι και είπατε όσα είπατε. Έπειτα, βάλατε ως ΓΓ Προστασίας του Πολίτη τον τότε Αρχηγό της ΕΛΑΣ. Δεύτερο πρόδομο σύμπτωμα; Η εθνική οδός που έκλεισε πριν λίγο καιρό με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, χωρίς μάλιστα να υπάρχει και κάποιο τροχαίο.

Τώρα έχουμε ένα νομοσχέδιο, μετά το Μάτι, όπου ο τρόπος λήψης απόφασης για την εκκένωση περιοχών επαναφέρει διατάξεις  του νόμου που είχε ψηφιστεί το 2014 από την τότε κυβέρνησή σας. Και επιπροσθέτως, είστε η κυβέρνηση που όταν πρέπει να δημιουργηθεί ένα συναινετικό νομοθετικό πλαίσιο εσείς εγκρίνετε απόρρητες δαπάνες!

Περιμέναμε να εξηγήσετε, αλλά η όποια εξήγησή σας είναι σκανδαλώδης. Ακόμα και το επιχείρημα σας για τις κυβερνοεπιθέσεις: τι δουλειά έχουν με την Πολιτική Προστασία  οι κυβερνοεπιθέσεις; Δεν υπάρχει ΕΥΠ; Άρα θέλετε να κάνετε αρπαχτή, χωρίς παραστατικά με ποιος ξέρει πόσα εκατομμύρια ευρώ. Και υφαρπάζετε και αρμοδιότητες από τους ΟΤΑ. Η Πολιτική Προστασία είναι αρμοδιότητα των Περιφερειών. Φτιάχνετε ένα μετακλητό που παίρνει πάνω του την Πολιτική Προστασία.

Τέλος, η βόμβα στα θεμέλια της πολιτείας είναι η διαχείριση σας στο προσφυγικό. Ότι και να συμβεί από εδώ και πέρα θα έχετε την απόλυτη ευθύνη».


Σχολιάστε εδώ