Δήμος Καρδίτσας: Σε λειτουργία ο Δημοτικός Σταθμός Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

Δήμος Καρδίτσας: Σε λειτουργία ο Δημοτικός Σταθμός Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

Πρωτοπόρος σε ότι αφορά την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης είναι ο Δήμος Καρδίτσας καθώς εγκατέστησε και λειτουργεί σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Είναι ο πρώτος δημοτικός σταθμός φόρτισης για όλη τη Θεσσαλία και βρίσκεται επί της Οδού Ιεζεκιήλ 32 δίπλα από το Δημαρχείο.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας παρέχει την υπηρεσία φόρτισης δωρεάν. Από τους πρώτους που έσπευσαν να φορτίσουν το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο είναι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός καθώς η Περιφέρεια έχει προμηθευτεί για τις ανάγκες της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο οδηγούσε ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός ενώ στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.

Κώστας Αγοραστός: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον χάρτη των Ευρωπαϊκών Περιφερειών για την Ηλεκτροκινητικότητα

Μόλις ξεκίνησε η φόρτιση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός δήλωσε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι από τις πρώτες περιφέρειες που κάνει βήματα στην ηλεκτροκίνηση με την προμήθεια του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου και την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης στα αστικά κέντρα της Περιφέρειας. Συγχαρητήρια στο Δήμο Καρδίτσας και το Δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο για την εγκατάσταση του πρώτου δημόσιου σταθμού ηλεκτρικής φόρτισης στην πόλη της Καρδίτσας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EnerNETMob εισέρχεται στον χάρτη των ευρωπαϊκών Περιφερειών για την Ηλεκτροκινητικότητα . Είναι ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα το οποίο έχει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τη βελτίωση της κινητικότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, την προώθηση των ηλεκτρικών μεταφορών για τους πολίτες και την εφοδιαστική αλυσίδα και την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που συνδέονται με σημεία φόρτισης» τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Βασίλης Τσιάκος: Η Καρδίτσα πρωτοπορεί στην ηλεκτροκίνηση, στόχος μας να καινοτομήσουμε και σε άλλους τομείς

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε: “Καλωσορίζουμε σήμερα στην πόλη μας τον Περιφερειάρχη και καλό φίλο κ. Κώστα Αγοραστό. Σήμερα έφτασε στο Δήμο μας με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει στη διάθεση της η Περιφέρεια και στάθμευσε για να το φορτίσει στον ηλεκτρικό σταθμό που δημιουργήσαμε. Σηματοδοτούμε σήμερα για μια ακόμη φορά την στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας. Εμείς ως Δήμος Καρδίτσας κάνουμε πράξη την ανάγκη για βιώσιμη αστική και υπεραστική κινητικότητα, την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος, την ανάγκη για την προώθηση έξυπνων και λειτουργικών λύσεων σε έναν κόσμο που αλλάζει με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς. Η νέα δημοτική αρχή είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αναζήτηση της καινοτομίας, στην αναζήτηση της πρωτοπορίας, στην δημιουργία ταυτότητας για την πόλη μας. Δημιουργούμε την Καρδίτσα του Αύριο, την πόλη που αξίζει να ζεις, την πόλη που ζεις από επιλογή”.

Στοιχεία για το σημείο φόρτισης

Ο φορτιστής παρέχει τη δυνατότητα της ταυτόχρονης φόρτισης δύο ηλεκτρικών οχημάτων. Για το σκοπό αυτό έχουν δεσμευτεί δύο συνεχόμενες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης αυτοκινήτων, οι οποίες ξεχωρίζουν με ειδική πράσινη διαγράμμιση, ενώ έχει τοποθετηθεί και η απαραίτητη σήμανση για τον εύκολο εντοπισμό τους.

Τροφοδοτείται από τριφασική παροχή, με ρεύμα 32 Α max ανά φάση και είναι μέγιστης ονομαστικής ισχύος 22 Kw ανά σημείο φόρτισης (2×22 Kw). Διαθέτει σήμανση CE και συμμορφώνεται με την Οδηγία 2004/108/ΕΚ για την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα και την Οδηγία 2014/35/ΕΕ για το ηλεκτρολογικό υλικό. Ο σταθμός πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές σύμφωνα με τη νομοθεσία, όπως ισχύει σήμερα. Οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα πρέπει να διαθέτουν καλώδιο δημόσιας φόρτισης. Το κόστος κατασκευής του καλύφθηκε από επιχορήγηση του Πράσινου Ταμείου.

Οι ενδιαφερόμενοι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μπορούν να δουν τους διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε πανελλαδικό επίπεδο, στην εξής διεύθυνση: https://www.fortizo.gr/

Ο σταθμός του Δήμου Καρδίτσας έχει προστεθεί στον χάρτη και θα εξυπηρετεί δωρεάν τις ανάγκες φόρτισης όλης της Θεσσαλίας. Βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης (επί της οδού Ιεζεκιήλ 32, κάτω από το Δημαρχείο) με σκοπό τη διευκόλυνση των κατόχων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και πολύ κοντά στα 4 ξενοδοχεία της Καρδίτσας για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.


Σχολιάστε εδώ