Η Ariana Rockefeller στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Η Ariana Rockefeller στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκε η κυρία Ariana Rockefeller, εγγονή του φιλέλληνα επιχειρηματία David Rockefeller, γνωστή φιλάνθρωπος και σχεδιάστρια μόδας, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020.

Την κυρία Rockefeller υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» κύριος Μανώλης Παπασάββας καθώς και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Υποδεχόμενη την κυρία Rockefeller, η κυρία Βαρδινογιάννη την ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία της να βρεθεί κοντά στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει η επίσκεψή της αυτή: « Αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανη που υποδεχόμαστε σήμερα μια σπουδαία φιλάνθρωπο και απόγονο μιας τόσο σημαντικής οικογένειας που για πολλές δεκαετίες συνέβαλε στην πολιτιστική μας κληρονομιά. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ανεκτίμητη στήριξή τους σε σημαντικές αρχαιολογικές ανασκαφές καθώς και στις υποτροφίες που με τόση αγάπη προσέφεραν για την εκπαίδευση αρχαιολόγων. Η Arianna Rockefeller βρίσκεται σήμερα κοντά μας με την καρδιά της γεμάτη αγάπη για τα παιδιά μας και την ευχαριστώ θερμά!  Η καλοσύνη της αποτελεί ένα πραγματικό στήριγμα για τα παιδιά του Νοσοκομείου μας».

Παράλληλα η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε την κυρία Rockefeller αναλυτικά για τα 30 χρόνια προσφοράς του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», των 20 χρόνων λειτουργίας του Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ καθώς και των 10 χρόνων λειτουργίας του Ογκολογικού Νοσοκομείου.

Θέλοντας να ευχαριστήσει την κυρία Rockefeller για την παρουσία της και την στήριξή της στο έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ, η κυρία Βαρδινογιάννη της απένειμε την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου.

Συγκινημένη η κυρία Rockefeller παρέλαβε την Τιμητική Πλακέτα από την κυρία Βαρδινογιάννη τονίζοντας ότι τα πιο σημαντικά πράγματα είναι η πίστη και η ελπίδα και στο Ογκολογικό Νοσοκομείο συνυπάρχουν και τα δύο.  «Θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να εκφράσω τη μεγάλη μου εκτίμηση στους Έλληνες.  Πιστεύω πως το έργο που γίνεται εδώ είναι τόσο σημαντικό για τη διεθνή αλληλεγγύη και ενότητα και συμβάλλει στο να έρθουμε όλοι κοντά για τα παιδιά» είπε, ανάμεσα σε άλλα, η κυρία Rockefeller, η οποία από την πλευρά της προσέφερε στην κυρία Βαρδινογιάννη ένα βιβλίο ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας για την οικογένεια Rockefeller.

Αμέσως μετά, οι κυρίες Βαρδινογιάννη και Rockefeller τοποθέτησαν στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ», το Αστέρι με το όνομα της κυρίας Rockefeller για να υπενθυμίζει τη στήριξη και την προσφορά της στο έργο του Συλλόγου.


Σχολιάστε εδώ