Όχι μόνο το ΕΛΙΑΜΕΠ, κύριε Μητσοτάκη

Όχι μόνο το ΕΛΙΑΜΕΠ, κύριε Μητσοτάκη

Δεν γνωρίζουμε τι γίνεται λάθος. Πάντως, η μονόπλευρη προσέγγιση με αποκλειστική χρήση του ΕΛΙΑΜΕΠ, του οποίου ο (άτυπος πλέον) πρόεδρος Θάνος Ντόκος έχει ορισθεί αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, ως άξονα για τη λειτουργία αυτού του think tank, και των brainstormings στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διαμόρφωση στρατηγικής καθώς και η στροφή και σε στελέχη προερχόμενα από το Ποτάμι, που εκφράζουν συγκεκριμένες αντιλήψεις για τα ελληνοτουρκικά, δεν πρόκειται να βοηθήσουν ούτε τον πρωθυπουργό να αποκτήσει μια καθαρή εικόνα και να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του ούτε την εξωτερική πολιτική.

Ειδικά μάλιστα όταν δίνεται η ε­ντύπωση ότι οργανώνονται «παραμάγαζα», που θέλουν –σε πείσμα των γεγονότων και της πραγματικότητας– να εφαρμόσουν τα ιδεολογήματα του Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, τα οποία ούτε οι ίδιοι κατόρθωσαν να προωθήσουν, σε εποχές μάλιστα που ο Ταγίπ Ερντογάν είχε ανάγκη τη στήριξη της Ελλάδας και της Ευρώπης και πριν μετατραπεί σε «ταύρο εν υαλοπωλείω» και ανεξέλεγκτο παίκτη στη γειτονιά μας.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη χάραξης της εξωτερικής πολιτικής. Είναι κατανοητό να επηρεάζεται και από την αδελφή του και πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, αλλά τουλάχιστον έχει υποχρέωση να ακούει όλες τις απόψεις και τα επιχειρήματα κάθε σχολής σκέψης σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά. Όχι μόνο το ΕΛΙΑΜΕΠ…

exofrenikos@hotmail.com

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ