Νίκος Παππάς: «Χρειάζεται ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας»  

Νίκος Παππάς: «Χρειάζεται ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για την προστασία της πρώτης κατοικίας»  

Την ανάγκη δημιουργίας «ενός μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε να προασπίσουμε τη συνέχιση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, όπως την είχε επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά την είχε αφήσει να εκπνεύσει», τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο.

 Κατά τον ίδιο, οι δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ, με πιο πρόσφατη αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη περί βλαπτικής προστασίας της πρώτης κατοικίας, είναι δηλωτικές του τρόπου με τον οποίο σκέφτεται και πολιτεύεται η κυβέρνηση. «Για τη ΝΔ, η οικονομία πάει καλά όταν οι άνθρωποι έχουν 200 ευρώ στην τσέπη για να βγάλουν το μήνα, όταν δεν προστατεύεται η κατοικία τους, όταν δεν έχουν συλλογικές διαπραγματεύσεις και περίθαλψη», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «αυτή η οικονομία αφορά στον πλουτισμό πολύ συγκεκριμένων ομάδων και στη δημιουργία ενός νέου στρώματος ευνοιοκρατίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Για να εξηγήσει στη συνέχεια ότι «δεν μπορούμε να ζούμε με μία λογική ότι η οικονομία, η κοινωνία, οι άνθρωποι υπάρχουν για να υπηρετούν τις τράπεζες. Το αντίθετο συμβαίνει. Οι τράπεζες πρέπει να υπηρετούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ευημερία».

 


Σχολιάστε εδώ