Ξηλώνει το επικοινωνιακό επιτελείο ο πρωθυπουργός – Στο στόχαστρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ξηλώνει το επικοινωνιακό επιτελείο ο πρωθυπουργός – Στο στόχαστρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στην εκ βάθρων αλλαγή του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης προσανατολίζεται ο Κυρ. Μητσοτάκης, καθώς –σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές– δεν είναι ικανοποιημένος με τα ως τώρα αποτελέσματα, ενώ δεν έχουν λείψει τα λάθη και οι αστοχίες.

Άποψη την οποία συμμερίζονται αρκετοί υπουργοί αλλά και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους κάνουν λόγο για έλλειψη επικοινωνιακής πολιτικής, ενώ θεωρούν ότι η κυβέρνηση πορεύεται με την κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου.

«Προς το παρόν ο πρωθυπουργός τραβάει μόνος του το κάρο, αλλά όταν θα έρθουν τα δύσκολα, ενδεχομένως να μην αρκεί αυτό», λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικοί παράγοντες. Η προ ημερών απόφαση του κ. Μητσοτάκη να τοποθετήσει σε θέση αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου τη δημοσιογράφο Αρ. Πελώνη ενεργοποίησε τις φήμες που εβδομάδες τώρα διακινούνται περί απομάκρυνσης του Στ. Πέτσα.

Ορισμένοι μάλιστα ερμήνευσαν την κίνηση αυτή ως προάγγελο των ανακατατάξεων στο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού.
Είναι γεγονός ότι ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας αμφισβητείται από αρκετούς το τελευταίο διάστημα, ενώ άλλοι τόσοι επιδίδονται σε «πόλεμο φθοράς» σε βάρος του.

Του καταλογίζουν αδράνεια και αναβλητικότητα, με συνέπεια αποφάσεις, λιγότερο ή περισσότερο σημαντικές, που έχουν να κάνουν με τον τομέα του να καθυστερούν για εβδομάδες και για μήνες.

Κάτι που έχει να κάνει και με τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχει συγκεντρώσει και εύλογα δυσκολεύεται να ανταποκριθεί επαρκώς σε όλες.
Γκρίνιες διατυπώνονται και από πλευράς Μέσων Ενημέρωσης, με τους δημοσιογράφους να εκφράζουν παράπονα ότι… αποφεύγει συστηματικά να «βγαίνει στο τηλέφωνο». Το κενό αυτό ενδεχομένως να κληθεί να καλύψει η κ. Πελώνη, η οποία, σημειωτέον, εγκαταστάθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και όχι στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπου και είναι τυπικά η βάση του εκάστοτε κυβερνητικού εκπροσώπου.

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας έχει να α­ντιμετωπίσει τον «υπόγειο πόλεμο» από άλλους στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, που επιχειρούν να τον αποδυναμώσουν και να αποψιλώσουν τις αρμοδιότητες του. Λόγω… φόρτου εργασιών έχει συζητηθεί (και αποφασισθεί) σε ορισμένες από τις συσκέψεις στο Μαξίμου, που μέχρι πρότινος προΐστατο ο κ. Πέτσας, να τον… αντικαταστήσει ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γρ. Δημητριάδης, ο οποίος ούτως ή άλλως είναι ο «ισχυρός άνδρας» στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από αρμόδιους παράγοντες, η απόφαση του πρωθυπουργού να αλλάξει το επικοινωνιακό επιτελείο πλην του κυβερνητικού εκπροσώπου ενδέχεται να συμπαρασύρει και άλλα πρόσωπα στο επιτελείο του Μαξίμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν υπήρξε διακαής πόθος του κ. Πέτσα, προτιμούσε ένα κυβερνητικό πόστο που θα είχε σχέση με την οικονομία. Ωστόσο, στον σχηματισμό της κυβέρνησης τον περασμένο Ιούλιο κάτι η υπερπροσφορά στελεχών για τον συγκεκριμένο τομέα, κάτι η επιθυμία του κ. Μητσοτάκη να στελεχωθεί από πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του, έφεραν τον κ. Πέτσα στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ – Γ. Ζ.


Σχολιάστε εδώ