Τσαβούσογλου: «Ο Χάφταρ δεν θέλει να μοιρασθεί την εξουσία!» Σας θυμίζει κάτι η φράση;

Τσαβούσογλου: «Ο Χάφταρ δεν θέλει να μοιρασθεί την εξουσία!» Σας θυμίζει κάτι η φράση;

«Ο Χάφταρ είναι το μοναδικό εμπόδιο στην εφαρμογή ειρηνευτικής διαδικασίας στην Λιβύη» σύμφωνα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος ανάγει τη Ρωσία σε παράγοντα «που καλύπτει το κενό».

Η δήλωση αυτή έγινε σήμερα το πρωϊ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μας δείχνει καθαρά τους στόχους της Άγκυρα για την ευρύτερη περιοχή.

«Ορισμένες πλευρές, όπως εμείς, δεν υποστήριξαν παρά τον (επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής νεότητας Φάγεζ) αλ-Σάρατζ. Δυστυχώς, η Γαλλία και άλλοι Ευρωπαίοι υποστήριξαν τον Χάφταρ. Και δυστυχώς ο Χάφταρ δεν θέλει να μοιρασθεί την εξουσία», τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εμείς ας κρατήσουμε την πρόταση: «Και δυστυχώς ο Χάφταρ δεν θέλει να μοιρασθεί την εξουσία». 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τσαβούσογλου, υπερασπιζόμενος την συνεργασία ανάμεσα στην Άγκυρα και την Μόσχα στο ζήτημα της Λιβύης, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η Ρωσία έγινε «παράγοντας» στην Λιβύη όπως έγινε στην Συρία όπου «κάλυψε ένα κενό» επεμβαίνοντας στη χώρα το 2015.

«Πώς μπήκε η Ρωσία στην Συρία; Ακόμη και όταν το (συριακό) καθεστώς ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή κάνοντας χρήση χημικών όπλων, οι ΗΠΑ, ο συνασπισμός και η Δύση δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε. Η Ρωσία είδε το κενό και το κάλυψε». Ας κρατήσουμε και αυτή την πρόταση…

«Το προσωπικό μας (στην Λιβύη) βρίσκεται εκεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς, τίποτε άλλο. Δεν έχουμε ισχυρή στρατιωτική παρουσία στην Λιβύη», διαβεβαίωσε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου μας λέει ανοιχτά τους στόχους της Τουρκίας

Σε δύο προτάσεις, λοιπόν, ο  υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει καθαρά τους στόχους της Άγκυρας.
α) Όπου και σε όποια χώρα θα υπάρχει κενό, δηλαδή απουσία των μεγάλων δυνάμεων, θα επεμβαίνει η Τουρκία για να το καλύψει.
β) Το παραπάνω θα το πετυχαίνουν με την διαίρεση ή διχοτόμηση σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Με τις παραπάνω προτάσεις ξεκαθαρίζει ο υπΕΞ της γείτονος χώρας πως η Άγκυρα οδηγεί την Τουρκία σε έναν Νεοοθωμανισμό.

Σας θυμίζει κάτι από Κύπρο, Συρία τώρα Λιβύη και… Αιγαίο η φράση δεν θέλει να μοιρασθεί την εξουσία;

 


Σχολιάστε εδώ