ΚΥΠΡΟΣ: Η Τουρκία με κάποιο τρόπο διαθέτει μελέτες για το τεμάχιο “8” της κυπριακής ΑΟΖ!

ΚΥΠΡΟΣ: Η Τουρκία με κάποιο τρόπο διαθέτει μελέτες για το τεμάχιο “8” της κυπριακής ΑΟΖ!

– Το ότι διαθέτει μελέτες, με οποιονδήποτε τρόπο… για το τεμάχιο “8” της κυπριακής ΑΟΖ είναι πολύ ανησυχητικό!

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σε δηλωσή του ανέφερε πως η Κυβέρνηση της Κύπρου έχει πληροφορίες ότι η Τουρκία με κάποιο τρόπο διαθέτει μελέτες για το τεμάχιο “8” της κυπριακής ΑΟΖ.


«Π»: Η πληροφορία αυτή είναι πολύ ανησυχητική. Ποιο ανησυχητικό δεν είναι το γεγονός να μην έχουν δοθεί από τις εταιρίες ΕΝΙ και TOTAL και να τις έχουν βρεί μόνοι τους;


Το ΚΥΠΕ αναφέρει πως ο κ. Κούσιος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία υπόνοια πως αυτά τα στοιχεία έχουν δοθεί από τις εταιρίες ΕΝΙ και TOTAL. «Φαίνεται ότι με κάποιο τρόπο έχουν πληροφόρηση για τις μελέτες. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει καμία υπόνοια για τις εταιρίες», είπε ο Εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο κ. Κούσιος χαρακτήρισε προκλητική τη θέση του Ταγίπ Ερντογάν για διαμοιρασμό των κερδών από τις γεωτρήσεις του Γιαβούζ. «Μου ακούγεται σαν τον κλέφτη που λέει στον νοικοκύρη θα σου δώσω τα μισά. Είναι ξεκάθαρη απόδειξη του έκνομου και παράνομου τρόπου που κινείται η Τουρκία, χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Έχει εξελιχθεί σε πειρατή της Ανατολικής Μεσογείου», σημείωσε ο κ. Κούσιος.

paron.gr


Σχολιάστε εδώ