Απλώνεται ο Όμιλος ΟΤΕ

Απλώνεται ο Όμιλος ΟΤΕ

Τα χαρτιά του Ομίλου ΟΤΕ για την επόμενη μέρα άνοιξε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του Μιχάλης Τσαμάζ, επισημαίνοντας τη στροφή στην παροχή περισσότερων ψηφιακών υπηρεσιών.

Το σχέδιο προβλέπει την κατάτμηση της μητρικής εταιρείας σε τρεις νέες θυγατρικές εταιρείες. «Μελετάμε το ενδεχόμενο οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση και την επαφή με τον πελάτη (τεχνικοί πεδίου, call centers, καταστήματα) να λειτουργήσουν ως 100% θυγατρικές εταιρείες», τόνισε ο κ. Τσαμάζ. Και θα πρέπει να ακολουθήσουν το μοντέλο ανάπτυξης των Cosmote, Cosmote e-Value και ΟΤΕGlobe, που ως θυγατρικές του ΟΤΕ είχαν απόλυτη επιτυχία.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ είπε ότι ήταν πρωτοφανείς, ταλαιπώρησαν τους πελάτες του Οργανισμού και ζημίωσαν την εικόνα της επιχείρησης αλλά και τους ί­διους τους εργαζομένους. Σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε στην οικογενειακή κατοικία του, τη χαρακτήρισε άνανδρη και τόνισε ότι «η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν καταδίκασε την επίθεση αυτή με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο».

Σε σχέση με τα μισθοδοτικά των εργαζομένων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ είπε ότι «εργαζόμενοι χωρίς θέση ευθύνης που αποχώρησαν το 2019 πήραν από 50.000 έως 300.000 ευρώ, κατά μέσον όρο 150.000 ευρώ, ήτοι 75 με 80 μεικτούς μισθούς» και τόνισε ότι το κόστος από τις εθελούσιες εξόδους στον ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία ήταν περίπου ένα δισ. ευρώ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ