Το γκρέμισμα συνεχίζεται με τη συναίνεση του Αρχιεπισκόπου

Το γκρέμισμα συνεχίζεται με τη συναίνεση του Αρχιεπισκόπου

-Ποιον ή ποιους ενοχλούσε η αργία των Τριών Ιεραρχών;

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που υποτίθεται ότι είναι ο προστάτης των ιερών και των οσίων της πατρίδας μας, πήρε κι αυτή τον γκασμά και άρχισε να ξηλώνει αυτά που ενώνουν διαχρονικά τον ελληνικό λαό. Βαδίζο­ντας στ’ αχνάρια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξαφνικά, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε ότι καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία: «Παιδιά και εκπαιδευτικοί θα τιμούν τους ιερούς πατέρες με εορταστικές εκδηλώσεις μέσα στο σχολείο. Η σπουδαία ημέρα μπορεί να γίνει μέσα στο σχολείο και, εάν οι συνθήκες το ευνοούν, να γίνει και ο εκκλησιασμός». Σύμφωνα, μάλιστα, με διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας: «Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας».

Περί του λόγου που καταργείται η αργία προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών, ούτε λέξη… Αποκλείεται, πάντως, να ξύπνησαν ένα πρωί οι αρμόδιοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να είπαν ξαφνικά ότι είναι περιττή η εν λόγω αργία.

Και το πιο ανεξήγητο είναι ότι έσπευσε αμέσως ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος να πλειοδοτήσει!

«Έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες», είπε ο κ. Ιερώνυμος. Καλά, τόσα χρόνια που ηγείται της Εκκλησίας μας γιατί δεν είχε προτείνει την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών; Εδώ δεν ζούσε; Ποιον ή ποιους ενοχλούσε η περί ης ο λόγος αργία; Οι Μητροπολίτες συμφωνούν;

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ