Mήνυση από τον δημοσιογράφο της DW, T. Jacobi – Τον Λήστεψαν και τον ξυλοκόπησαν – Τι αναζητά η αστυνομία

Mήνυση από τον δημοσιογράφο της DW, T. Jacobi – Τον Λήστεψαν και τον ξυλοκόπησαν – Τι αναζητά η αστυνομία

Η αστυνομία αναζητά βιντεοληπτικό υλικό και αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να ταυτοποιήσει τους δράστες και να προχωρήσει στην προσαγωγή τους

O Γερμανός δημοσιογράφος την ώρα που κατέγραφε τη συγκέντρωση ακροδεξιών κατά των μεταναστών στο Σύνταγμα, δέχτηκε επίθεση με κλωστιές και μπουνιές από άτομα που συμμετείχαν σε αυτή, προκαλώντας του τραύματα. Στη συνέχεια, ο Θ. Ιακόμπι μετέβη στο αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Σύμφωνα με το newpost.gr, η αστυνομία αναζητά βιντεοληπτικό υλικό και αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να ταυτοποιήσει τους δράστες και να προχωρήσει στην προσαγωγή τους.

Παραθέτουμε την φωτογραφία και την δήλωση του Thomas Jacobi, από το site typologies.gr που σημειώνει χαρακτηριστικά: “Εδώ, στη φωτογραφία ο ανθός της μισαλλοδοξίας, του εθνικισμού, του ρατσισμού.”

«Ακριβώς πέρυσι έγινε το ίδιο σε ένα συλλαλητήριο για το Μακεδονικό. Με αναγνώρισαν επειδή κάναμε το ντοκιμαντέρ “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση”. Μου την πέσανε και με χτυπούσαν για περίπου πέντε λεπτά, ώσπου ήρθαν ΜΑΤαδες και εξαφανίστηκαν. Κανείς δεν επέμβαινε και αυτό ήταν το πιο σοκαριστικό. Δεν περίμενα τίποτε άλλο από αυτούς, δεν έχουν τίποτε άλλο στη γκάμα των δραστηριοτήτων τους παρά βία και μίσος. Για δεύτερη φορά ήμουν πολύ τυχερός που δεν έβγαλαν μαχαίρι, γκλομπ, σιδερογροθιές. Νόμιζα ότι με τόση πολλή αστυνομία μπορούσα να κάνω τη δουλειά μου, έκανα λάθος. Δεν θα κρυφτώ όμως και δεν θα φοβηθώ. Και θα βγει και αυτό στη δεύτερη μας ταινία που ετοιμάζουμε για τη Χρυσή Αυγή». 


Σχολιάστε εδώ