Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης να πάψει να είναι προβλέψιμα πρόθυμος στα εθνικά θέματα

Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης να πάψει να είναι προβλέψιμα πρόθυμος στα εθνικά θέματα

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την ανησυχία της για τα ελληνοτουρκικά, μιλάει για προσχηματική επιδίωξη συναίνεσης από τον Πρωθυπουργό στο θέμα του ΠτΔ και δεν αποκλείει «τζούφιες εκλογές» με απλή αναλογική.



…Μπορεί να υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις ότι στις κατ’ ιδίαν επαφές της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού με τους φίλους και συμμάχους μας ακούγεται η φωνή μας αλλά τα αποτελέσματα δεν το επιβεβαιώνουν. Αντιθέτως δικαιώνουν δυστυχώς την επισήμανση μας ότι φαινόμαστε δεδομένοι άνευ όρων. Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να πάψει να είναι τόσο προβλέψιμα πρόθυμος πριν να είναι οριστικά αργά…


Καμιά λύση για τη Λιβύη δεν πρέπει να γίνει δεκτή από την Ελλάδα χωρίς κατάργηση της παράνομης συμφωνίας με την Τουρκία» τονίζει στη συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» η Φώφη Γεννηματά και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να πάψει να είναι τόσο προβλέψιμα πρόθυμος πριν να είναι οριστικά αργά», εκφράζοντας την ανησυχία της για τις εξελίξεις στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων.

«Eξελίσσονται πρωτοβουλίες που έχουν την Ελλάδα προκλητικά και προσβλητικά θα έλεγα στο περιθώριο. Μετά τη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν με τους αντιμαχόμενους Λίβυους ηγέτες ακολουθεί η συνάντηση στο Βερολίνο 11 χωρών όπου η Ελλάδα που θίγεται, δεν προσκλήθηκε καν ως παρατηρητής. Με αυτά τα δεδομένα ο κίνδυνος να διευθετηθεί η κατάσταση στη Λιβύη με την παράνομη συμφωνία με την Τουρκία υπαρκτή, είναι μεγάλος. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει» τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Ταυτόχρονα επικρίνει έντονα τους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό λέγοντας ότι το μετατρέπουν, σε εθνικό κίνδυνο. «Ας το συνειδητοποιήσουν επιτέλους! Το πρόβλημα είναι Ευρωπαϊκό και πρέπει να σταματήσουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, να μας θεωρούν δεδομένους και στο προσφυγικό. Μόνον το μπλοκάρισμα αποφάσεων θα αγγίξει τις Βρυξέλλες», τονιζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά, παρά το ότι στηρίζει την υποψηφιότητα της κυρίας Σακελλαροπούλου, για την οποία επισημαίνει ότι «είναι μια γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις», εκτιμά ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεδίωκε πραγματικά τη συναίνεση θα το είχε δείξει στο θέμα του εκλογικού νόμου, ο οποίος «καθορίζει το ύφος της πολιτικής αντιπαράθεσης».

 


Σχολιάστε εδώ