ΑΝΩΝΥΜΗ #52

ΑΝΩΝΥΜΗ #52

Συγγραφείς
Greer Hendricks – Sarah Pekkanen
Μετάφραση
Παλμύρα Ισμυρίδου


Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ

Το νέο μυθιστόρημα αγωνίας και εμμονής από τις συγγραφείς
του best seller Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Η Τζέσικα, μια εικοσιοκτάχρονη μακιγιέζ που ζει στο Μανχάταν, αρπάζει την ευκαιρία να κερδίσει γρήγορα χρήματα, συμμετέχοντας σε μια έρευνα «ηθικότητας». Γνωρίζει τη γοητευτική και μυστηριώδη Δρα Σιλντς, η οποία φροντίζει να αυξάνει την αμοιβή της, αυξάνοντας παράλληλα και τις πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις της από την Τζέσικα. Μια ιστορία για δύο γυναίκες που κρύβουν μυστικά, τα οποία αποκαλύπτονται αριστοτεχνικά μέσω τις διπλής αφήγησης. H Χέντρικς και η Πεκάνεν κλιμακώνουν την ένταση καθώς εκτυλίσσεται το μυθιστόρημα, δημιουργώντας μια υποβλητική ατμόσφαιρα και αποκαλύπτοντας ένα εντελώς απρόσμενο φινάλε.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020



Απόσπασμα βιβλίου 

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Πρόσκληση:
Ζητούνται γυναίκες ηλικίας από 18 ως 32 ετών για να συμμετάσχουν σε έρευνα με θέμα τις ηθικές αξίες και την ηθική, την οποία διεξάγει επιφανής ψυχίατρος της Πόλης της Νέας Υόρκης έναντι γενναιόδωρης αμοιβής. Θα διασφαλιστεί η προστασία της ανωνυμίας των συμμετεχουσών. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε τηλεφωνικά.

Εύκολα κρίνει κανείς τις επιλογές των άλλων. Τη μητέρα που σέρνει ένα καρότσι του σουπερμάρκετ τίγκα στα παιδικά δημητριακά και στα μπισκότα Oreo με διπλή γέμιση και βάζει τις φωνές στο παιδί της. Τον οδηγό ενός ακριβού ανοιχτού αυτοκινήτου που μπαίνει σφήνα μπροστά από ένα πιο αργό όχημα. Τη γυναίκα στην ήσυχη καφετέρια που φλυαρεί ακατάπαυστα στο κινητό της. Τον σύζυγο που απατάει τη γυναίκα του.
Αν όμως ξέρατε ότι η μητέρα είχε απολυθεί εκείνη τη μέρα;
Αν ο οδηγός είχε υποσχεθεί στον γιο του ότι θα πήγαινε να τον δει στη θεατρική παράσταση του σχολείου, αλλά το αφεντικό του τον είχε πιέσει να παραστεί σε μια σύσκεψη της τελευταίας στιγμής;
Αν η γυναίκα στην καφετέρια είχε λάβει μόλις ένα τηλεφώνημα από τον έρωτα της ζωής της, έναν άντρα που της είχε ραγίσει την καρδιά;
Κι αν η απατημένη γυναίκα συστηματικά απέκρουε τα χάδια του άντρα της;
Ίσως θα καταλήγατε σε εύκολα συμπεράσματα και για μια γυναίκα που αποφασίζει να αποκαλύψει σ’ έναν άγνωστο τα πιο μύχια μυστικά της έναντι αμοιβής. Όμως προσπαθήστε να αναβάλετε για λίγο τα συμπεράσματά σας, προσώρας τουλάχιστον.
Πίσω από τις πράξεις μας υπάρχουν πάντα κάποιοι λόγοι. Ακόμα κι αν κρύβουμε την αιτία από εκείνους που πιστεύουν ότι μας γνωρίζουν καλά. Ακόμα κι αν οι αιτίες είναι τόσο βαθιά θαμμένες, ώστε να μην τις αναγνωρίζουμε ούτε εμείς οι ίδιοι.

Διαβάστε τη συνέχεια  ΕΔΩ


Βραβεία – Διακρίσεις

H ΑΝΩΝΥΜΗ #52 υπήρξε #1 NEW YORK TIMES BEST SELLER και έλαβε περισσότερες από 40.000 κριτικές 4* και 5* στο Goodreads


Είπαν για το βιβλίο

«Σε αφήνει άναυδο. Αξέχαστο. Σοκαριστικό.»
 -Publishers Weekly-

«Αληθινά αριστοτεχνικό.»
-Karin Slaughter-

«Ένα θρίλερ διαβολικά έξυπνο, με ανατροπές που σε κρατάνε σε διαρκή αγωνία.»
-The New York Times-

«Ιλιγγιώδες… Με άφθονες ανατροπές στην πλοκή. »
-The Wall Street Journal-

 «Προσδεθείτε, γιατί δεν θα μπορέσετε να το αφήσετε από τα χέρια σας.»
-Glamour-

«Σφιχτή πλοκή και άφθονο σασπένς.»
-The Washington Post-


Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Η Σάρα Πεκάνεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη συγγραφέας. Έχει γράψει οκτώ μυθιστορήματα και, μαζί με την Γκριρ Χέντρικς, το μυθιστόρημα Η σύζυγος ανάμεσά μας που έγινε best seller στον κατάλογο των New York Times και κυκλοφόρησε σε 35 χώρες με περισσότερες από ένα εκατομμύριο πωλήσεις.

Η Γκριρ Χέντρικς είναι η συν-συγγραφέας του best seller Η σύζυγος ανάμεσά μας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και, πριν ασχοληθεί με τη μυθιστοριογραφία, εργάστηκε για περισσότερες από δύο δεκαετίες ως υπεύθυνη εκδόσεων στον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Κατηγορία: Παγκόσμια λογοτεχνία, Θρίλερ
ISBN: 978-960-461-983-2


Σχολιάστε εδώ