Μεϊμαράκης για προσφυγικό: Λεπτομερή έλεγχο χρηματοδότησης των ΜΚΟ – Σοκάρουν οι αριθμοί της εγκληματικότητας των αλλοδαπών

Μεϊμαράκης για προσφυγικό: Λεπτομερή έλεγχο χρηματοδότησης των ΜΚΟ – Σοκάρουν οι αριθμοί της εγκληματικότητας των αλλοδαπών

– Ειδικές μονάδες του Ελληνικού Στρατού σε ακριτικά χωριά στον Έβρο

– Σοκάρουν οι αριθμοί της σοβαρής εγκληματικότητας των αλλοδαπών

Μια ιδιαίτερη αποστολή έχει αναλάβει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο λόγος για τον έλεγχο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για το 2018 που αφορά την ευρωπαϊκή υπηρεσία εξωτερικής δράσης.

Στον τομέα αυτό εντάσσονται και οι ΜΚΟ που βρίσκονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και εμπλέκονται στην προσφυγική κρίση. Επειδή δεν έχουν ακουστεί και λίγα για σχετικές υποθέσεις, οι εντολές που δίνει ο Μεϊμαράκης είναι για αυξημένο, λεπτομερή έλεγχο και συστηματική έρευνα όλων των χρηματοδοτικών ροών.

Στα σύνορα
Ειδικές μονάδες του Ελληνικού Στρατού επιτηρούν τα περάσματα μεταναστών σε ακριτικά χωριά στον Έβρο.

Τα νούμερα της σοβαρής εγκληματικότητας
Μια διαφορετική διάσταση του μεταναστευτικού προβλήματος δίνουν τα νούμερα της σοβαρής εγκληματικότητας. Για το αδίκημα του βιασμού στην Ελλάδα την περασμένη χρονιά συνελήφθησαν 55 αλλοδαποί με αντίστοιχη κατηγορία, για δολοφονίες συνελήφθησαν 39 αλλοδαποί, για το αδίκημα της κλοπής συνελήφθησαν 3.612 αλλοδαποί και για το αδίκημα της ληστείας συνελήφθησαν 421 αλλοδαποί.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ