Ολυμπιακός – Άλμπα Βερολίνου: Το κανάλι του αγώνα

Ολυμπιακός – Άλμπα Βερολίνου: Το κανάλι του αγώνα

– Μπαρτζώκας: “Επαγγελματική η απόφαση μου, όχι συναισθηματική” 

O Ολυμπιακός με νέο πλεον προπονητή υποδέχεται την Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ με στόχο να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις στη Euroleague.

Οι ερυθρόλευκοι μετά τη νίκη στη Βαλένθια θέλουν δεύτερο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη γερμανική ομάδα.

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Novasports2.

Εν το μεταξύ η ΚΑΕ ανακοίνωσε πως πριν την αναμέτρηση με την Άλμπα Βερολίνου θα τιμήσει τον Β. Σπανούλη ως τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα.

“Δεν κουράζεται να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα κουραστεί να τιμά τον εμβληματικό της αρχηγό!” αναφέρει Χαρακτηριστικά.

Μπαρτζώκας: Η ζωή είναι πολύ ανατρεπτική, δεν ξέρεις τι θα συμβεί μετά από 2,5 χρόνια

Ο νέος προπονητης του Ολυμπιακού ήταν αποκαλυπτικός μιλώντας στο novasports και στον Νικήτα Αυγουλή και τον Τάσο Μπαϊρακτάρη για τη μεγάλη επιστοφή του στον Ολυμπιακό, αλλά και τα άμεσα σχέδια του για τη βελτίωση της εικόνας της ομάδας του Πειραιά στη Euroleague.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Για την απόφαση του να επιστρέψει:

“Θα είναι κλισέ αυτό που θα πω, αλλά αυτό που με έκανε να επιστρέψω ήταν η πρόταση των προέδρων. Δεν μπορούσα να αρνηθώ. Δεν ήταν μια συναισθηματική απόφαση, αλλά ξεκάθαρα επαγγελματική!”

Για το αν το συμβόλαιο των 2,5 ετών σημαίνει πως υπάρχει μακρόπνοο πλάνο:

“Στο δικό μου το μυαλό βρίσκεται το παιχνίδι της Τρίτης. Δεν μπορεί να έχει ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή ορίζοντα μεγαλύτερο από το επόμενο παιχνίδι. Η δουλειά του προπονητή είναι αυτή, κάθε μέρα, κάθε προπόνηση και κάθε παιχνίδι. Στην ουσία είναι η καθημερινότητα και η δουλειά μας. Η ζωή είναι πολύ ανατρεπτική, δεν ξέρεις τι θα συμβεί μετά από 2,5 χρόνια. Είναι μια καθημερινή διαδικασία η βελτίωση μιας ομάδας. Είναι διαφορετικό να βλέπεις μια ομάδα από την τηλεόραση και διαφορετικό να τη ζεις στην καθημερινότητα της, στην προπόνηση και στα αποδυτήρια. Εγώ και το επιτελείο μου, θέλουμε να μάθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα.” 

Για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις και τις θέσεις για τις οποίες θα κινηθεί ο Ολυμπιακός:

“Για να είμαι ειλικρινής δεν έχουμε ασχοληθεί καθόλου με τις μεταγραφές. Σήμερα είναι η δεύτερη προπόνηση και την Τρίτη έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι. Οι συνεργάτες μου κι εγώ πρέπει να ετοιμάσουμε την ομάδα γι’ αυτό το ματς. Μετά τη διπλή αγωνιστική, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε σε αγωνιστικό ρυθμό τους παίκτες και να έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο για να καταλάβουμε τι χρειάζεται.”

Για το αν το ματς με τη Βαλένθια είναι μπούσουλας:

“Όπως έχει αποδειχθεί στα μέχρι τώρα παιχνίδια του Ολυμπιακού, το προηγούμενο παιχνίδι δεν είναι μπούσουλας. Μετά από μεγάλες νίκες, η ομάδα έχανε τα παιχνίδια. Αυτό που αναζητείται είναι η σταθερότητα, να υπάρχει στάνταρ απόδοσης χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις, αλλά αν θέλετε να μιλήσω πιο συγκεκριμένα τεχνικά, η ομάδα είναι στις τελευταίες θέσεις σε ασίστ στην Ευρωλίγκα, οπότε πρέπει να βελτιωθεί η ομαδικότητα. Αμυντικά πρέπει να μπουν ορισμένοι κανόνες για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.” 

Για το αν το κλειδί με την Άλμπα θα είναι η καλή άμυνα:

“Δεν υπάρχει στο μπάσκετ μόνο άμυνα και επίθεση. Για παράδειγμα αν έχεις καλό execution στην επίθεση και σουτ με καλές προϋποθέσεις, σημαίνει πως θα έχεις και καλό επιθετικό ριμπάουντ. Είναι πολύ σημαντικό με αυτό τον τρόπο να μην αφήσεις μια ομάδα “high pace” όπως η Άλμπα να πιάσει το ρυθμό της. Φυσικά παίζει ρόλο η άμυνα και οι επιστροφές μας, όμως ο έλεγχος μιας ομάδας με καλό transition και καλά πρώτα 10” -είναι νομίζω πρώτη ομάδα στη διοργάνωση στην επίθεση στα πρώτα 10” και δεύτερη από το τέλος στο πως επιτίθεται στα τελευταία 10”-, με βάση αυτό παίζει ρόλο πως εσύ θα εκτελέσεις την επίθεση σου. Πρέπει να μην κάνεις λάθη, βεβιασμένες επιλογές, ώστε όταν επιστρέψει πίσω να υπάρχει ισορροπία.” 

Για την κατάσταση του Μιλουτίνοφ και το γεγονός πως αγωνίστηκε με προβλήματα κόντρα στη Βαλένθια:  

“Αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Χθες έκανε κανονική προπόνηση, όπως θα κάνει και σήμερα και θα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι ήταν με τη Βαλένθια.”

 


Σχολιάστε εδώ