Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Ξεκίνησαν σήμερα – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα – Τι προτείνει η ΕΣΕΕ

Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Ξεκίνησαν σήμερα – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα – Τι προτείνει η ΕΣΕΕ

Ξεκίνησαν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.

Οι έμποροι καλούν τους καταναλωτές να αξιοποίησουν τις μεγάλες μειώσεις τιμών ενώ οι οργανώσεις των καταναλωτών προτρέπουν όλους να προχωρούν σε αγορές εφόσον πραγματοποιήσουν έρευνα αγοράς με γνώμονα τη σχέση ποιότητας και τελικής τιμής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ (ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ) για την κίνηση των εμπορικών καταστημάτων κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εορταστικής περιόδου, αύξηση πωλήσεων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 σημείωσε μόλις το 17% των επιχειρήσεων, ενώ το 49% κατέγραψε μειωμένο τζίρο. Στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκε ο τζίρος των εορτών για το 34% των επιχειρήσεων. Ο κλάδος που επλήγη περισσότερο είναι αυτός της ένδυσης-υπόδησης, ενώ μικρή αύξηση, της τάξης του 1,5%, κατέγραψαν οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ. Τέλος, τέσσερις στους δέκα επιχειρηματίες πραγματοποίησαν προσφορές στα καταστήματά τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

ΕΣΕΕ: Δεν έχει αποδώσει ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων 

Να θυμίσουμε πως ότι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιώργος Καρανίκας, ζητάει την κατάργηση των ενδιάμεσων χειμερινών και θερινών εκπτώσεων και την δραστική μείωση της χρονικής διάρκειας των τακτικών εκπτώσεων, δηλαδή οι χειμερινές εκπτώσεις να πραγματοποιούνται μόνο τις 4 εβδομάδες του Φεβρουαρίου και οι θερινές τις 4 εβδομάδες του Αυγούστου. (Σύνολο 8 εβδομάδες από 18 εβδομάδες που είναι σήμερα).

Επίσης ζητάει την απελευθέρωση των προσφορών σε ό,τι αφορά τη χρονική τους διάρκεια, καθώς και στο ποσοστό των κωδικών που διατίθενται από ένα κατάστημα σε μειωμένη τιμή. Ανέφερε επίσης, πως προσφορές μπορούν να γίνονται το πολύ στο 50% των κωδικών που διαθέτει ένα κατάστημα, ενώ νέα προσφορά του ίδιου προϊόντος δεν επιτρέπεται πριν παρέλθουν 60 ημέρες από την προηγούμενη.


Σχολιάστε εδώ