Ντέρμπι «Δικεφάλων» με μεγάλη σημασία…

Ντέρμπι «Δικεφάλων» με μεγάλη σημασία…

Ένα μεγάλο παιχνίδι διεξάγεται σήμερα στην Τούμπα με αντιπάλους τους δύο «Δικεφάλους», τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Ματς καθοριστικό και βαθμολογικά, αλλά και σε επίπεδο γοήτρου και ψυχολογίας. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχασε το αήττητό του μετά από 51 ματς μετά την ήττα από τον Άρη με 4-2 και έπεσε στη δεύτερη θέση, έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό. Μια νέα απώλεια πιθανόν να τον αφήσει κι άλλο μακριά από τους «ερυθρόλευκους».

Από την άλλη, η ΑΕΚ έχει… ξεχάσει από πότε έχει να κερδίσει σε ντέρμπι, ενώ ακόμα και όταν βρέθηκε μπροστά στο σκορ με μεγάλο προβάδισμα (2-0 με τον Παναθηναϊκό) δεν μπόρεσε να το κρατήσει και τελικά βρέθηκε ηττημένη. Aν χάσει και σήμερα, ουσιαστικά αποχαιρετά τις όποιες ελπίδες της έχουν απομείνει για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση, αφού θα είναι 12 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και πιθανότατα 13 από τον Ολυμπιακό, αν οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και επικρατήσουν της Λαμίας εκτός έδρας.

Ωστόσο, το σημερινό ντέρμπι είναι σημαντικό σε ό,τι αφορά και άλλες παραμέτρους. Από το 2018 και το ματς που δεν τελείωσε ποτέ μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, έπειτα από το περίφημο γκολ του Βαρέλα, στον «Δικέφαλο του Βορρά»… αφιονίζονται όταν βλέπουν απέναντί τους τους «κιτρινόμαυρους».

Πέντε φορές έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες, τρεις νίκες του ΠΑΟΚ και δύο ισοπαλίες έγραψε το κοντέρ και μάλιστα μόνο μία φορά το ματς έγινε στην Τούμπα. Συν τοις άλλοις, σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να μην υπάρξει γκρίνια για τη διαιτησία. Διαιτητής θα είναι ο Ισραηλινός Γκρίνφελντ, από τους καλύτερους διαιτητές στην Ευρώπη, στο VAR θα είναι επίσης Ισραηλινός, οπότε και… κάποια στραβή να γίνει οι τόνοι λογικά δεν θα ανέβουν πολύ. Όπως συνέβη και με τον Φινλανδό Γκεστράνιους στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, παρά τα παράπονα των «πρασίνων».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ