Θέατρο Faust: BLINK του Φιλ Πόρτερ σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη

Θέατρο Faust: BLINK του Φιλ Πόρτερ σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη

BLINK
του Φιλ Πόρτερ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 10 Ιανουαρίου 2020

Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης
Παίζουν: Παναγιώτα Βιτετζάκη & Θάνος Λέκκας


Το έργο 

Το Blink είναι η ιστορία δύο νέων ανθρώπων, της Σόφι και του Τζόνα, οι οποίοι ζουν στο σύγχρονο Νότιο Λονδίνο. Δύο νέοι στην πρώτη μετεφηβική τους νιότη οι οποίοι μετακόμισαν στη μεγάλη πόλη από την επαρχία για να αποδράσουν από τα οικογενειακά τους τραύματα. Κατοικούν στο ίδιο κτήριο και ξεκινούν μέσω μιας κάμερας- οθόνης ενδοεπικοινωνίας μια ιδιόρρυθμη κι ανομολόγητη σχέση. Είναι ο τρόπος τους να εκφράσουν το ερωτικό τους ενδιαφέρον. Ένα ατύχημα στο δρόμο θα τους φέρει πιο κοντά, αναγκάζοντάς τους να πλησιαστούν. Το πόσο κοντά θα πλησιαστούν όμως είναι το βασικό ζήτημα που θέτει το έργο. Το ερώτημα αν η Σόφι και ο Τζόνα είναι ικανοί να ομολογήσουν και να ζήσουν έναν έρωτα.
Η ανικανότητα τους να επικοινωνήσουν, η αναπηρία τους να εκφράσουν την ερωτική τους επιθυμία, και η ανάγκη επιστράτευσης ενός ηλεκτρονικού γκάτζετ ώστε να ανακαλύψει ο ένας τον άλλον, αν και ούτε αυτό δίνει τη λύση και ουσιαστικά ενισχύει την αποξένωση, όλα μαζί και καθένα ξεχωριστά συνοψίζουν τις προβληματικές ανθρώπινες σχέσεις της εποχής μας, και μιας γενιάς που μεγαλώνει στις χαώδεις και απρόσωπες μεγαλουπόλεις αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητα της με απάθεια, ανίκανη  να κάνει το επόμενο βήμα.

Δείτε το trailer

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Φιλ Πόρτερ, γεννημένος το 1977, είναι βραβευμένος Άγγλος θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και λιμπρετίστας. Τα έργα του απευθύνονται κυρίως στο νεανικό κοινό καθώς οι ήρωες τους είναι σχεδόν πάντα νέοι. Το Blink έκανε πρεμιέρα στις 2 Αυγούστου 2012 στο Traverse Theatre στο Εδιμβούργο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο  Soho Theatre στο Λονδίνο. Το 2014 παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του ετήσιου Brits Off Broadway Festival στην Νέα Υόρκη. Στην Ελλάδα παρουσιάζεται για πρώτη φορά.


Ο σκηνοθέτης & οι ηθοποιοί

Ο Τάσος Πυργιέρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης-Κάρολος Κουν το 2002. Έχει παρακολουθήσει  μαθήματα κλασσικού τραγουδιού στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Από το 1998 συμμετείχε στην ομάδα χορού της Δώρα Στράτου. Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με  το Εθνικό Θέατρο και με θιάσους του ελεύθερου  θεάτρου σε έργα των Μπέρλτοτ Μπρεχτ, Άρθουρ Μίλερ, Ρομπέρ Λεπάζ, Αριάν Μνουσκίν, Νίκι Σίλβερ, Ζινγκ Ζουνγκ Ζιαγκ, Ντέα Λόχερ, Βασίλη Κατσικονούρη, Αντώνη και Κωνσταντίνου Kούφαλη, Έλενας Πέγκα, Έλενας Γκαζούκα, Ερωφίλης Λέκκα. με σκηνοθέτες τους Νίκο Μαστοράκη, Νίκο Διαμαντή, Κωνσταντίνο Ρήγου, Σίμο Κακάλα, Γιάννη Σκουρλέτη, Αντώνη Καλογρίδη, Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Νικαίτη Κοντούρη, Ακύλλα Καραζήση, Χρήστο Λύγκα, Ελένη Γκαζούκα, Αλέξανδρο Κοέν, Αγγελική Καρυστινού. Παράλληλα, έχει σκηνοθετήσει στη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου το «Σατωβριάνδου και Γ’ Σεπτεμβρίου» του Γιάννη Κωνσταντινίδη, στο Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς το θέατρο-ντοκουμέντο «Kούρσα Γκρέκα», στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας «Mια ζωή στο θέατρο» του Νταίηβιντ Μάμετ, στο Εθνικό  Θέατρο τις «Ιστορίες καθ ‘οδόν», και στο Καλλιμάρμαρο στάδιο το πολυθέαμα World Gymnastic Gala. Τον Ιανουάριο του 2020 θα ανεβάσει το «Blink» του Φιλ Πόρτερ. Επίσης, έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Ο Θάνος Λέκκας σπούδασε βιολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στη Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθτές Αργύρη Ξάφη,  Λυδία Κονιόρδου, Πέμυ Ζούνη, Σοφία Πάσχου, Θωμά Μοσχόπουλο, Δημήτρη Μπογδάνο, Λίλο Μπάουρ, Ακύλλα Καραζήση και Ευριπίδη Λασκαρίδη στο Εθνικό Θέατρο, στο Θέατρο Πόρτα, στην Εναλλακτική Λυρική Σκηνή και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η Παναγιώτα Βιτετζάκη σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός στην 24ωρη παράσταση «Μερσιέ και Καμιέ» του Σάμιουελ Μπέκετ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2013, στο Εκπαιδευτικό-διαδραστικό πρόγραμμα «Θέμα Χημείας» από την ομάδα Θεατρόνιο σε σκηνοθεσία Γιάννη Ράμου, και στις παραστάσεις  «Δεν είμαι φλαμίνγκο» του Πέτρου Κουμπλή, «Ραβδί ή λυχνάρι» του Δημήτρη Κωνσταντάρα, «Ο συνήγορος» του Τζον Μόρτιμερ, «Η συμμορία των πέντε» του Γκράχαμ Λίνεχαν και «Ζητείται ψεύτης» του Δημήτρη Ψαθά. Επίσης συμμετείχε στις ταινίες μικρού μήκους «Humphrey» του Στέφανου Γκέκα και «Το σπίτι» του Βασίλη Δήμου, και στις τηλεοπτικές σειρές  «Ζωή μου», «ΑR3NA», « Έγκλημα και πάθος», «Για πάντα παιδιά», «Η Επιστροφή» και «Έρωτας Μετά».


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου – Πάγκουρελη
Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης
Ηθοποιοί: Παναγιώτα Βιτετζάκη & Θάνος Λέκκας
Μουσική: Δημήτρης Μαραμής
Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη
Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη
Δραματολόγος: Σέβη Ματσακίδου
Καλλιτεχνική σύμβουλος: Ελένη Γκίνη
Κίνηση: Βασίλης Σκαρμούτσος
Ειδικός συνεργάτης: Ειρήνη Ιορδανίδου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μικαέλα Ζώτου, Φρόσω Μάνη
Φροντιστήριο: Βασιλική Τσιλιγκρού
Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης
Δ/vση φωτογραφίας trailer: Γιώργος Δασκαλόπουλος
Νομικός Συνεργάτης: Δημήτρης Καλοχαιρέτης

Παραγωγή: Α.Μ.Κ.Ε  «Ο κύβος»

> Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Από 10 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2020

ΜΕΡΕΣ – ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο 21:00 Κυριακή 18:00 

Διάρκεια: 60 λεπτά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12 € κανονικό
10 € φοιτητικό
5 € ατέλειες

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
https://www.viva.gr/tickets/theater/faust/blink/?lang=en-US


Θέατρο Faust 
Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12, Αθήνα
Τ. 210 3234095
 


Σχολιάστε εδώ