Αντίθετος με την προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης, ο Κυρ. Βελόπουλος

Αντίθετος με την προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης, ο Κυρ. Βελόπουλος

«Αυτό που πρέπει να πιστώσουμε στον πρωθυπουργό είναι ένα θετικό βήμα στην κατανόηση των περεταίρω εξελίξεων» δήλωσε, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Για μας ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι μείζον θέμα, ούτε ο εκλογικός νόμος. Αυτά είναι μικρά θέματα, τα οποία βρίσκονται στο προσκήνιο για ένα και μόνο λόγο», συνέχισε ο κ. Βελόπουλος.

«Περιμένουμε από την κυβέρνηση να δούμε τι θα κάνει με την ΑΟΖ. Αυτή είναι με βάση το διεθνές δίκαιο, η άμυνα της χώρας.

Ο κόσμος είναι πολυπολικός και πρέπει να ανοίξουμε σχέσεις και με άλλες χώρες. Υπάρχει η Κίνα, υπάρχει η Ρωσία, υπάρχει η Γερμανία για μερικούς και η Ινδία που είναι αναδυόμενη δύναμη.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι δεδομένη για κανέναν. Ο Πρόεδρος Τραμπ δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο, είδατε τι έκανε στο Ιράκ. Καλό είναι το διεθνές δίκαιο που επικαλείται και η Ελλάδα, αλλά πάντοτε, δυστυχώς, ο ισχυρός επιβάλλεται.

Ζητήσαμε για ακόμη μια φορά συνάντηση πολιτικών αρχηγών. Είμαστε οι πρώτοι που το προτείναμε και μας ακολούθησε η κ. Γεννηματά και ο κ. Τσίπρας. Επιμένουμε σε αυτή για να δούμε ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές. Χρειάζεται εθνική επαγρύπνηση, ομοψυχία, ένωση των Ελλήνων. Για μας η μικροπολιτική και ο μικροκομματισμός είναι πολύ μακριά. Για μας είναι πρώτα η Ελλάδα και να είμαστε έτοιμοι, να αν αντιμετωπίσουμε τα πάντα, ακόμη και το χειρότερο κακό που μπορεί να έρθει κάποια στιγμή».

«Παρακαλούμε το πολιτικό σύστημα να μην κονταροχτυπιέται για τον εκλογικό νόμο ή δήθεν για άλλα ήσσονος σημασίας ζητήματα. Δεν παράγει πλούτο η Ελλάδα. Οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και οι μισθωτοί πληρώνονται με χαμηλούς μισθούς. Αυτά πρέπει να κοιτάξουμε και κυρίως, τα εθνικά μας θέματα. Γιατί τώρα που μιλάμε, η Μεσόγειος φλέγεται και εμείς ασχολούμαστε με τα δικά μας εσωτερικά ζητήματα. Η Τουρκία προκαλεί. Το σκοπιανό, ακόμη και σήμερα, αιμορραγεί την Ελλάδα.

Μιλήσαμε στον πρωθυπουργό για την διπλωματία των εξοπλισμών. Του είπαμε δηλαδή, το ερώτημα που τίθεται. Τι κερδίζει η Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι αγοράζοντας όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά του καλύτερα. Εμείς ουσιαστικά, ακόμη και σήμερα, αναμένουμε από τους Αμερικανούς κάτι που δεν μας έχουν δώσει ποτέ. Βοήθεια. Η μονοπωλιακή σχέση με τις ΗΠΑ οδηγεί σε αδιέξοδα. Καταθέσαμε στον πρωθυπουργό και τις ενστάσεις μας για την Χάγη, γιατί πήγαμε και το 1976 και δυστυχώς, χάσαμε. Ούτε η Χάγη είναι λύση στο πρόβλημα της χώρας. Είναι μερικά ζητήματα που πρέπει να τα καταλάβουμε. Είμαστε μόνοι μας. Πρέπει να είμαστε ισχυροί και να είμαστε έτοιμοι για όλα. Πρέπει να καθορίσουμε ΑΟΖ. Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και του έδωσα πρόταση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, για να καθορίσουμε την ΑΟΖ», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατέληξε.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Βελόπουλος  μετέφερε το μήνυμα των καταστηματαρχών για την μείωση του τζίρου τους λόγω του αντικαπνιστικού νόμου.

 

 

Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ
Φωτο: voicenews.gr


Σχολιάστε εδώ