Γαλλικό ράπισμα σε Ερντογάν: Εκτός διεθνούς δικαίου η συμφωνία με τη Λιβύη

Γαλλικό ράπισμα σε Ερντογάν: Εκτός διεθνούς δικαίου η συμφωνία με τη Λιβύη

Την προειδοποίηση ότι ο κίνδυνος κλιμάκωσης στην Λιβύη απειλεί να αποσταθεροποιήσει ολόκληρη την περιοχή έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, απευθύνοντας παραλλήλως έκκληση για ενδολιβυκό διάλογο ώστε να τερματισθεί η πολεμική σύγκρουση στην χώρα.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών έφθασε στην Τύνιδα προερχόμενος από το Κάιρο, όπου μαζί με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιταλίας χαρακτήρισαν άκυρες και κενές περιεχομένου τις συμφωνίες που υπογράφηκαν τον Νοέμβριο ανάμεσα στην Αγκυρα και την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης.

Ο Γάλλος υπουργός επανέλαβε ότι οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης και την Τουρκία «αφίστανται σκοπίμως του διεθνούς δικαίου και επιδεινώνουν την κατάσταση». Κάλεσε τέλος όλους να στηρίξουν τις προσπάθειες του απεσταλμένου του ΟΗΕ, Γασάν Σαλαμέ, και τόνισε ότι η έξοδος από αυτήν την κρίση «απαιτεί ενδολιβυκό διάλογο και μία πολιτική διαδικασία με την στενότερη συμμετοχή των περιφερειακών δυνάμεων, κυρίως των γειτονικών της Λιβύης χωρών».

Πηγή: SLpress.gr 
Φωτο: wikipedia.org

Σχολιάστε εδώ