Πως θα ήταν να είχατε για κατοικίδιο μια κατσαρίδα;

Πως θα ήταν να είχατε για κατοικίδιο μια κατσαρίδα;

Η είδηση που διαβάσαμε στο Huffpost.gr είναι γεμάτη απίστευτα στοιχεία, που όμως όλα συνέβησαν πραγματικά.

Κάτοικος της πόλης Κρασνογιάρσκ, στην καρδιά της Σιβηρίας, έχει ως κατοικίδια γιγαντιαίες κατσαρίδες, γνωστές και ως Αρχιμαντρίτα, του γένους Blaberidae, που ευδοκιμούν στη ζούγκλα της Νοτίου Αμερικής – και όχι στο σιβηρικό μικροκλίμα.

Μία από τις θηλυκές κατσαρίδες –οι οποίες φτάνουν τα οκτώ εκατοστά σε μήκος– έμεινε έγκυος και αντιμετώπισε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της.

Ο άνθρωπός της, αντί να την αφήσει στην τύχη της, έτρεξε στο κτηνιατρείο της πόλης και οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μία γιγαντιαία κατσαρίδα της ζούγκλας έγκυος στη Σιβηρία και με επιπλοκές. Η καημένη η κατσαρίδα δεν μπορούσε να μετακινήσει το κουκούλι με τα κατσαριδάκια της μέσα στο σώμα της, με αποτέλεσμα αυτό να μείνει εκτεθειμένο σε κάθε είδους μόλυνση.

Οι γιατροί αποφάσισαν να χειρουργήσουν την ασθενή, χρησιμοποιώντας μάλιστα τρία είδη αναισθησίας (εσωτερική, τοπική και με αέριο), για να είναι η επέμβαση όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη για την έγκυο. Ήταν μία πολύ δύσκολη εγχείρηση, δεδομένου του μεγέθους της ασθενούς.

Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία και η ασθενής έκανε Χριστούγεννα στο σπίτι της.

Όλη αυτή η «επιχείρηση διάσωσης» της κατσαρίδας φέρνει στην επικαιρότητα ένα παλιό ρωσικό παραμύθι, που αναφέρεται σε έναν πεταλωτή που είχε την ικανότητα να φτιάχνει πέταλα για ψύλλους…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ