Στην κορυφαία θέση των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το 2019

Στην κορυφαία θέση των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το 2019

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά (ελληνικών και ξένων) κατέκτησε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ το 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το μερίδιο αγοράς της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ έφθασε στο 17,13% επί του συνόλου των συναλλαγών, με την αθροιστική αξία των συναλλαγών των χρεογράφων να ανέρχεται στο ποσό των 5,607 δισ.ευρώ.

Η εταιρεία ήταν για το σύνολο του 2019 η πρώτη επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 15,30% και στην τρίτη θέση η Euroxx Χρηματιστηριακή με μερίδιο 13,93% επί του συνόλου των συναλλαγών.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας των στελεχών της εταιρείας, σε συνδυασμό με την στήριξη που της παρέχει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Οι δύο αυτοί παράγοντες έχουν συμβάλει στην σταθερά ανοδική πορεία της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ και στη σημαντική ενίσχυση του μεριδίου αγοράς της, από το 10,06% το 2017 στο 15,8% το 2018 και στο 17,13% το 2019.

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες συναλλαγές που διενεργήθηκαν στο ΧΑ τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ μέσω της συνεχούς παρουσίας της στο εξωτερικό σε road shows και conferences, έγινε η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία στο κομμάτι των ξένων θεσμικών επενδυτών, οι οποίοι συνεχίζουν να αποτελούν την κινητήρια δύναμη του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Πίνακας με τα μερίδια αγοράς των χρηματιστηριακών εταιρειών για το 2019

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ (1) : Μέλη της ATHEX που λειτουργούν ως εξ’ αποστάσεως Μέλη (Remote Members) (2) : Η εταιρεία έπαψε να είναι Μέλος της ATHEX


Σχολιάστε εδώ