Αυστραλία: ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Αυστραλία: ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

– «Το θερμόμετρο έδειξε 49 βαθμούς»

Η Αυστραλία καίγεται και θρηνεί τουλάχιστον 25 ανθρώπους και πάνω από 500 εκατ. ζώα το θερμόμετρο δειχνει 49 βαθμούς και η διεθνής κοινότητα κινείται αδιάφορα.

Συγκλονιστικά είναι τα λόγια του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, ο οποίος μίλησε στον Alpha και τον «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα, για την κατάσταση που επικρατεί.

«Έχουμε θερμοκρασίες ρεκόρ, το θερμόμετρο έδειξε μέχρι και 49 βαθμούς. Είναι καταστροφικές οι συνθήκες. Στη Μελβούρνη, που είναι 300 χιλιόμετρα μακριά από τις φωτιές, ο καπνός είναι πυκνός και δυσκολεύεσαι να δεις πάνω από 100 μέτρα. Δεν πρέπει να βγαίνουμε από τα σπίτι μας γιατί βλάπτει την υγεία μας», τόνισε μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε στην βοήθεια που αναμένεται ότι θα δώσει η πολιτεία στους πυρόπληκτους:

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα δώσει 2 δισ. για τα σπίτια που κάηκαν. Έχει κληθεί ο στρατός να βοηθήσει, είχαμε την επιστράτευση του πολεμικού ναυτικού για τη διάσωση ατόμων… Αυτό που δημοσιεύεται περισσότερο στα τοπικά Μέσα δεν είναι ο εμπρησμός ως η αιτία των πυρκαγιών, αλλά η κλιματική αλλαγή. Η τελευταία δεκαετία ήταν η πιο ζεστή με το λιγότερο νερό»...

Αν οι φονικές πυρκαγιές που συντελούνται στην Αυστραλία ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής δεν μας “ξυπνήσουν”, τότε ίσως να μην υπάρχει σωτηρία.

Για να μην ξεχνάμε. Στη χώρα μας έρχεται σε 5 μήνες το καλοκαίρι ενώ ενδιάμεσα ο χειμώνας και οι πλημμύρες, ως κακός μάντης, μας δείχνουν τι έρχεται στο μέλλον.


Σχολιάστε εδώ