Ο Δήμαρχος Πειραιά θα τιμήσει Παυλόπουλο και Αρχιεπίσκοπο σε ειδική εκδήλωση

Ο Δήμαρχος Πειραιά θα τιμήσει Παυλόπουλο και Αρχιεπίσκοπο σε ειδική εκδήλωση

– Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τιμηθούν από τον Δήμαρχο σε ειδική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο

Εντυπωσιακός θα είναι φέτος ο εορτασμός των Θεοφανίων στον Πειραιά. Η κυβερνητική αλλαγή του καλοκαιριού έβαλε και πάλι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας στο κάδρο του κε­ντρικού εορτασμού και ήδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν.

Πολυπληθής θα είναι και η κυβερνητική παρουσία. Κλιμάκιο τουλάχιστον πέντε μελών της κυβέρνησης θα είναι αύριο στο λιμάνι αφού ο πρωθυπουργός θα είναι στις ΗΠΑ. Ο κεντρικός εορτασμός των Θεοφανίων, από συστάσεως του ελληνικού κράτους, γινόταν παραδοσιακά στον Πειραιά.

Την τελευταία τετραετία όμως, ο εορτασμός στο μεγάλο λιμάνι υποβαθμίστηκε, η πολιτική εκπροσώπηση περιοριζόταν σ’ έναν υπουργό δευτερεύοντος υπουργείου και σε κάποιους πολιτικούς αρχηγούς μικρών κομμάτων, ενώ και η κρατική τηλεόραση τον ανέφερε ως θρησκευτικό γεγονός ήσσονος σημασίας.

Φέτος όμως υπάρχει σημαντική αλλαγή. Ο Δήμαρχος Πειραιά, για να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον εορτασμό, αποφάσισε να τιμήσει σε ειδική τελετή, που θα γίνει στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του στην πατρίδα από το ύπατο αξίωμα που κατέχει και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη συμβολή της Εκκλησίας στην ανακούφιση του χειμαζόμενου λαού κατά τα χρόνια της κρίσης.

Να σημειώσουμε ότι η ΕΡΤ θα διαθέσει δύο συνεργεία εξωτερικών μεταδόσεων για να εξασφαλίσει την αρτιότερη ζωντανή μετάδοση του εορτασμού, στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι και στην τελετή βράβευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου στο Δημοτικό Θέατρο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ