Το 2022 θα πάει το Μετρό στον Πειραιά!

Το 2022 θα πάει το Μετρό στον Πειραιά!

Αγώνας δρόμου γίνεται για να παραδοθούν οι τρεις σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά (Μανιάτικα – Λιμάνι – Δημοτικό Θέατρο) το 2022. Παράλληλα, εξετάζεται η περίπτωση να μπει αμέσως σε κυκλοφορία το Τραμ ή να καθυστερήσει μέχρι έξι μήνες, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα που έχουν προγραμματιστεί στο Δέλτα Φαλήρου.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, που επιθεώρησε την πρόοδο των έργων για τον σταθμό στο λιμάνι μαζί με τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα του έργου προέβλεπε οριστική παράδοση το 2019, στην πορεία η συμβατική υποχρέωση ολοκλήρωσης άλλαξε για το 2021 και τώρα η προοπτική είναι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το Μετρό στον Πειραιά στις αρχές του καλοκαιριού του 2022.

«Η καθυστέρηση των έργων από την προηγούμενη κυβέρνηση δημιουργεί και ένα πρόσθετο πρόβλημα στην εξέλιξη του έργου, καθώς μπορεί οι σταθμοί να είναι έτοιμοι και οι συρμοί στη θέση τους, αλλά να μην μπορούν να λειτουργήσουν γιατί η τεχνολογία έχει αλλάξει και το λογισμικό που θα χρησιμοποιούν για την ακύρωση των εισιτηρίων δεν θα είναι συμβατό με το υπάρχον, οπότε θα χρειαστεί και άλλος χρόνος για να διορθωθεί και αυτό», υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών.

Όσον αφορά το Τραμ, ο υπουργός δήλωσε ότι είναι έτοιμο και ήδη βρίσκονται σε λειτουργία τα δοκιμαστικά δρομολόγια. Διευκρίνισε, όμως, ότι υπάρχουν δρομολογημένα έργα από την περιφέρεια στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου, που αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Ιανουάριο και θα διαρκέσουν έως και έξι μήνες.

Αυτό θα έχει ως συνέπεια τη διακοπή της γραμμής του Τραμ από το Φάληρο προς τον Πειραιά, οπότε και η συζήτηση που γίνεται είναι αν θα ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια του Τραμ και θα διακοπούν μετά από έναν μήνα ή θα ξεκινήσουν μετά το πέρας των έργων, δηλαδή προς το φθινόπωρο του 2020.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ