Στον ΕΟΦ το κτίριο της ΧΡΩΠΕΙ

Στον ΕΟΦ το κτίριο της ΧΡΩΠΕΙ

Mια σημαντική αποκάλυψη έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία είναι και βουλευτής του ΚΚΕ.

Όπως είπε, με το άρθρο 57, που ήρθε για ψήφιση στη Βουλή και τροποποιεί το άρθρο 19 του ν. 3256/2004, το κτίριο της ΧΡΩΠΕΙ, που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πειραιώς – Κατσουλίδου και Μουράτη και είχε παραχωρηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να γίνει το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιώς, παραχωρείται για διάστημα 49 ετών στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τελεί υπό τη διαχείριση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προκειμένου να δημιουργηθεί κέντρο καινοτομίας – πρότυπο πάρκο έρευνας και τεχνολογίας, που θα αφορά τον ευρύτερο χώρο του φαρμάκου.

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο συντελεστής δόμησης θα είναι 2,6, το επιτρεπτό ποσοστό κάλυψης 60%, ενώ θα επιτρέπεται η ανέγερση νέων κτιρίων, χωρίς να αλλοιώνουν ή να επηρεάζουν τα υφιστάμενα κτίρια, που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα, το ύψος των οποίων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 21 μέτρα. Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης είπε ότι δεν είναι αντίθετος, γιατί θα αξιοποιηθεί ένας χώρος που μέχρι τώρα είχε μόνο ορισμένα κτίρια-«φαντάσματα».

Από την πλευρά του ο Νίκος Μπελαβίλας είπε ότι το έργο αυτό και την πρόταση για την αξιοποίηση του χώρου την είχε υποβάλει εκείνος όταν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το κόμμα στο οποίο ανήκει. Σε επιστολή δε που έστειλε στον δήμαρχο αναφέρει ότι το ύψος των κτισμάτων που ανέρχεται στα 21 μέτρα είναι μεγάλο και θα έπρεπε να γίνει μια προσπάθεια ώστε να πεισθεί η κυβέρνηση να το μειώσει.

Φωτό: efsyn.gr


Σχολιάστε εδώ