Ρουσφέτι η επιλογή Διαματάρη…

Ρουσφέτι η επιλογή Διαματάρη…

Ο κ. Διαματάρης, παλιάς κοπής πολιτικό ον, θεώρησε ότι αρκεί η φιλία με ένα πολιτικό πρόσωπο, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα σεβαστεί την προσωπική σχέση με τον πατέρα του αείμνηστο Κωσταντίνο Μητσοτάκη και θα του απονεμηθεί, τιμής ένεκεν, μια υπουργική θέση. Και καλά το σκέφτηκε. Αλλά ήθελε και το κάτι παραπάνω, να επιδείξει τίτλους σπουδών που δεν είχε.

Λες και ο κ. Μητσοτάκης τον διόρισε υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού επειδή είχε, υποτίθεται, πτυχίο στο Κολούμπια. Προσωπική επιλογή, σχεδόν ρουσφετολογική, ήταν, όλοι το γνώριζαν, ο μόνος που δεν ήθελε να το πιστέψει ήταν ο κ. Διαματάρης. Και γι’ αυτό φόρτωσε λίγο παραπάνω απ’ ό,τι έπρεπε το επιστημονικό βιογραφικό του.

Το χειρότερο είναι ότι με τη στάση του πρόσβαλε ένα σημαντικό κομμάτι των αποδήμων, τους οποίους υποτίθεται εκπροσωπούσε στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί θα είχε γλιτώσει και ο ίδιος τη διαπόμπευση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη σφοδρή κριτική και το… γρατσούνισμα στην εικόνα της κυβέρνησής του, εάν ο κ. Διαματάρης είχε ελάχιστη από τη «μαγκιά» των Ελληνοαμερικανών. Να αποδεχθεί το λάθος, να το παραδεχθεί και να παραιτηθεί, χωρίς να προκαλέσει ζημιά σε αυτόν που τον επέλεξε και τον ευνόησε…

exofrenikos@hotmail.com


Σχολιάστε εδώ