Η Τέχνη… μιλά για το «εγώ»: Ομαδική καλλιτεχνική έκθεση στο Μουσείο Προσφύγων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, στην Πολιτιστική Γειτονιά

Η Τέχνη… μιλά για το «εγώ»: Ομαδική καλλιτεχνική έκθεση στο Μουσείο Προσφύγων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, στην Πολιτιστική Γειτονιά

Την ομαδική καλλιτεχνική έκθεση «εγώ» θα φιλοξενεί από αύριο, Σάββατο 14, έως και την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019 το Μουσείο Προσφύγων, στην Πολιτιστική Γειτονιά, στη Δ.Ε. Συκεών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «εγώ» θα πραγματοποιηθούν αύριο, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ., στο Μουσείο Προσφύγων, το οποίο «συμμετέχει όλο και περισσότερο ενεργά όχι μόνο στην παρουσίαση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας αλλά και στη διαχείρισή της, με καίρια την επικοινωνιακή διάσταση. Η έλξη που το Μουσείο ασκεί στους καλλιτέχνες και ο διάλογος που αυτοί αναπτύσσουν με αυτό ξεκινά από παλιά και γίνεται προοδευτικά όλο και πιο σύνθετη και πολυσήμαντη, αντανακλώντας και εκφράζοντας το υποκειμενικό στοιχείο, την ιδιοσυγκρασία και τις αναζητήσεις του κάθε δημιουργού, αλλά ως ένα βαθμό και τα ιστορικά και κυρίως τα πολιτισμικά συμφραζόμενα της κάθε εποχής» σημειώνει η αρχιτέκτων μουσειολόγος Δρ. Βίκυ Κερτεμελίδου. 

Όπως υπογραμμίζει η κα. Κερτεμελίδου «η φιλοσοφική, η ψυχολογική και η κοινωνική διάσταση του διαλόγου εντοπίζεται στη σχέση Εγώ-Αυτό, Εγώ-Εσύ, Εγώ-Εαυτός, Εγώ-Άλλος, Εμείς-Αυτοί. Στην παρούσα έκθεση ο καλλιτέχνης έχει την εμπειρία του κοινού εαυτού με τους άλλους, την αίσθηση διασύνδεσης με την κοινότητα, όπως και την αίσθηση οικειότητας με το μουσειακό χώρο, κάτι που αποτελεί έδαφος για την ανάπτυξη του διάλογου με το κοινό. Με αυτόν τον τρόπο η συγκρότηση της αισθητικής και της γνωσιακής εμπειρίας στο μουσειακό χώρο γίνεται μια σύνθετη διαδικασία, με καθοριστική τη διαλεκτική σύμπραξη της εγκεφαλικής-εννοιολογικής και της αισθητηριακής-βιωματικής διάστασης». 

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν ο Γιάννης Αργυριάδης και η Μαρία Δελλαπόρτα, ενώ οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι εξής: Ανυφαντάκης Δημήτρης, Αργυριάδης Γιάννης, Γιαλαμά Μελίνα, Γκάγκας Σαράντης, Γκούγκας Θεόδωρος, Γουσίδης Χρήστος, Γούσιου Ευτυχία, Γωγούση Αλεξάνδρα, Δεληγκάρη Σιβόν, Δελλαπόρτα Μαρία, Καμαράκη Δήμητρα, Κουσακσίδου Γεωργία, Κρανιώτης Χρήστος, Μαυρίδης Γιώργος, Μπαρδάκας Γιώργος, Μπουδαλής Γιώργος, Ξυπολίτου Κατερίνα, Παλατζίδης Γιάννης, Πατραμάνης Γιάννης, Τερζής Νίκος, Τσιαπάρας Νίκος, Τσίρη Ελένη, Τσούκας Θανάσης, Φωτοπούλου Μαρία, Χατζηκύργιος Στέλιος, Χρήστου Κατερίνα, Ceckauskaite Rolana, Feldman Barry, Kllogjeri Fotis, Luigi Caroline.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Διάρκεια έκθεσης: 14.12 έως 24.12.2019
Μουσείο Προσφύγων – Πολιτιστική Γειτονία: Έβρου 49, Συκιές
Είσοδος Ελεύθερη


Σχολιάστε εδώ