Αφιέρωμα IANOΥ στο «Κόκκινο Ποτάμι»

Αφιέρωμα IANOΥ στο «Κόκκινο Ποτάμι»

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟS διοργανώνει μία εκδήλωση αφιερωμένη στο «Κόκκινο Ποτάμι», με αφορμή την τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Χάρη Τσιρκινίδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κυριακίδη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr

> Θα μιλήσει ο σκηνοθέτης της σειράς Μανούσος Μανουσάκης και ο συγγραφέας Χάρης Τσιρκινίδης.

Συμμετέχουν (αλφαβητικά) οι:
Τάκης Βαμβακίδης, ηθοποιός
Κωνσταντίνος Καζάκος, ηθοποιός
Στέφανος Κυριακίδης, ηθοποιός
Δώρα Μασκλαβάνου, σεναριογράφος
Κώστας Μπαλαχούτης, στιχουργός
Αργύρης Πανταζάρας, ηθοποιός
Αναστασία Παντούση, ηθοποιός
Χρήστος Παπαδόπουλος, συνθέτης
Ιωάννης Παπαζήσης, ηθοποιός
Τατιανα Παπαμόσχου, ηθοποιός
Τάνια Τρύπη, ηθοποιός
Σωτήρης Χατζάκης, σκηνοθέτης – ηθοποιός

> Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

 Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/afierwma-sto-kokkino-potami-ekd.html



Συγγραφέας
Χάρης Τσιρκινίδης


Σήμερα, εδώ πάνω στα νεκρά ερείπια, αισθάνθηκα τη μεγαλύτερη δύναμη ζωής. Ένιωσα σαν να βγαίνει μέσα απ’ το χώμα και τις πέτρες μία μυστηριώδης δύναμη και να μπαίνει στις φλέβες μου σαν μια ζεστασιά, να διαχέεται σ’ όλο το κορμί μου, να εξαφανίζει τος φοβίες και τους δισταγμούς μου, να με λυτρώνει απ’ τα επίγεια.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Χάρης Τσιρκινίδης γεννήθηκε το 1938, στη Λεκάνη Καβάλας, από γονείς πρόσφυγες του Πόντου. Στις παιδικές του αναμνήσεις κυριαρχούν οι ανεξίτηλες εικόνες, από τη βάρβαρη γερμανοϊταλοβουλγαρική κατοχή, από τους αδελφοκτόνους εμφύλιους πολέμους του 1944 και του 1946-49. Οι τραγικές διηγήσεις των προσφύγων γονιών του για το ολοκαύτωμα του Πόντου και τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι διωγμοί των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, εδραιώνουν την πικρή του πεποίθηση για την τραγική μοίρα της πατρίδας μας και το απάνθρωπο πρόσωπο του κόσμου. Το 1961 αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων σαν ανθυπολοχαγός πυροβολικού. Υπηρέτησε σε μονάδες και επιτελεία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι απόφοιτος των Σχολών Πολέμου Ελλάδας και Γαλλίας. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποστρατεύτηκε ενώ υπηρετούσε σαν στρατιωτικός ακόλουθος στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.

Link βιβλίου: https://www.ianos.gr/to-kokkino-potami-8i-ekdosi-0470507.html


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

Κατηγορία: Ελληνική Πεζογραφία, Ιστορικό
ISBN: 978-960-599-297-2


Σχολιάστε εδώ