Σκληραίνει η ρητορική της Αθήνας: Προχθές τα Μιράζ, έδωσαν ένα μάθημα στους Τούρκους, είπε ο Παναγιωτόπουλος

Σκληραίνει η ρητορική της Αθήνας: Προχθές τα Μιράζ, έδωσαν ένα μάθημα στους Τούρκους, είπε ο Παναγιωτόπουλος

– Να μην καλλιεργείται κλίμα ηττοπάθειας έναντι της Τουρκίας

“Προχθές σηκώθηκαν αιφνιδιαστικά τα ΜΙΡΑΖ με αριθμητικό πλεονέκτημα κι έδωσαν ένα μάθημα στην τουρκική αεροπορία ότι δεν θα είναι τόσο εύκολα … πρέπει όμως να πετάξουν κι άλλα… ακόμη και με μικρής αξίας ανταλλακτικά”, ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F16.

Έριξε τα “βέλη του” στο πρώην υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως “μετά την στρεβλή απόπειρα Καμμένου τον Ιανουάριο ακολούθησε αδράνεια καμία ενέργεια… Καθυστερήσαμε και κάνουμε σήμερα αγώνα δρόμου να στεγανοποιήσουμε στέγη ΕΑΒ και να ξεκινήσει πρόγραμμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του hellasjournal.com.

“Γίνεται αντιληπτό το κλίμα κατεπείγοντος”, τόνισε δίνοντας το στίγμα της κατάστασης που επικρατεί με την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημειώνοντας πως “δεν μας ικανοποιούν τα 530 εκ για εξοπλιστικές ανάγκες, δεν καλύπτονται, όχι μόνο για τη συντήρηση αλλά και για καινούργια, ώστε να παρακολουθήσουμε τον ενοχλητικό κι επίμονο διεκδικητικό γείτονα που έκανε άλματα τα τελευταία χρόνια”.

«Όταν ο δυνητικός εχθρός σου εξοπλίζεται και όπως συμβαίνει προσφάτως αποκαλύπτει και τις επεκτατικές του διαθέσεις έναντι των κυριαρχικών σου δικαιωμάτων κι εσύ δεν εξοπλίζεσαι τότε μένεις πίσω στο συνολικό ισοζύγιο», ανέφερε ο Υπουργός και έστειλε το μήνυμα πως “οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι ισχυρές και καλά εξοπλισμένες σε όλους τους κλάδους”. Τέλος, ο Έλληνας ΥΠΑΜ απευθύνθηκε στα ΜΜΕ τα οποία κάλεσε να μη δίνουν επιχείρημα στην τουρκική προπαγάνδα περί δήθεν υπεροχής αναφέρει το δημοσίευμα.

“Να μην υποκύπτουμε ως κοινωνία και ΜΜΕ σε προπαγάνδα ότι είμαστε μειονεκτικοί. Μεγάλο λάθος. Δεν συμβαίνει από πλευράς γειτόνων, εκεί υπάρχει προπαγάνδα κλίματος υπεροχής, όχι ηττοπάθειας. Δεν προσφέρουμε στην χώρα με προπαγάνδα κλίματος ηττοπάθειας…”


Σχολιάστε εδώ