Οι 4 πιο συχνές παθήσεις των ανδρικών γεννητικών οργάνων

Οι 4 πιο συχνές παθήσεις των ανδρικών γεννητικών οργάνων

Είναι πολλές, είναι συχνές, αλλά συχνά υποτιμώνται. Όμως οι παθήσεις των γεννητικών οργάνων των ανδρών, αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και σωστά, έχουν επίπτωση στη σεξουαλική λειτουργία και στη γονιμότητα των ανδρών.

Σύμφωνα με τον χειρουργό ουρολόγο – ανδρολόγο Κωνσταντίνο Ρόκκα (www.krokkas.gr), οι συχνότερες από αυτές τις ασθένειες είναι:

Φίμωση και παραφίμωση: Παθήσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη φίμωσης, είναι: Χρόνιες φλεγμονές στη βάλανο και στην ακροποσθία και κυρίως μυκητιάσεις, που δεν αντιμετωπίζονται σωστά, σακχαρώδης διαβήτης και τραυματισμοί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. «Αυτό, που πρέπει να γνωρίζει κάποιος, είναι πως η φίμωση είναι μια συχνή πάθηση, η οποία, αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα στη σεξουαλική επαφή. Αντιμετωπίζεται με μια απλή επέμβαση, που λέγεται περιτομή», λέει ο κύριος Ρόκκας. «Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία που εφαρμόζεται περιφερικά στη βάση του πέους. Πολλοί την κάνουν και για λόγους υγιεινής. Μελέτες έχουν δείξει ότι άνδρες, που έχουν υποβληθεί σε περιτομή, εμφανίζουν πολύ λιγότερες λοιμώξεις του ουροποιητικού, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν υποβληθεί».

Νόσος Πεϊρονί (Peyronie): Είναι μια ιδιαίτερα σοβαρή πάθηση του πέους, που προκαλεί γωνίωσή του, όταν αυτό βρίσκεται σε στύση, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, είτε ακόμη και προς τα πλάγια. Μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες, αφορά όμως κυρίως σε άνδρες μέσης ηλικίας. Σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί πόνους κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, αλλά και δυσκολία στη στύση. Υπάρχουν κυρίως χειρουργικές θεραπείες, αλλά και μη επεμβατικές σε πιο αρχικά στάδια της νόσου.

Μικροφαλλία: Όταν σε ένα τεντωμένο πέος, το μήκος του είναι μικρότερο από 2,5cm, αυτό ονομάζεται μικροφαλλία. Είναι κάτι που ανησυχεί πάρα πολύ πολλούς άνδρες και, μάλιστα, η παχυσαρκία – που συχνά συνυπάρχει – δίνει την ψευδαίσθηση του μικρού πέους, επειδή αυτό κρύβεται μέσα στο λίπος της ηβικής σύμφυσης (το τριχωτό τρίγωνο πάνω από το πέος). Όπως εξηγεί ο κύριος Ρόκκας, είναι μια κατάσταση, που μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την αυτοπεποίθηση του άνδρα καθώς και τη σεξουαλική του ζωή.

Κιρσοκήλη: Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη πάθηση, που πλήττει το ανδρικό φύλο και παρότι πολλές φορές δεν εμφανίζει συμπτώματα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητα ενός άνδρα. «Πρόκειται για την πιο συχνή αιτία υπογονιμότητας στον άνδρα. Αντιμετωπίζεται χειρουργικά και παρατηρείται βελτίωση στα χαρακτηριστικά του σπέρματος 3-6 μήνες μετά την επέμβαση», επισημαίνει ο ειδικός.

Φωτό: healthreport.gr


Σχολιάστε εδώ