ΜΗ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΤΟ SEEN

ΜΗ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΤΟ SEEN


Συγγραφέας
Kέλλυ Αλχανάτη – Παπούλη


H Kέλλυ Αλχανάτη-Παπούλη επιστρέφει με το  νέο, έκτο της βιβλίο, αφιερωμένο
στη διαδικτυακή πραγματικότητα των παιδιών, στα οφέλη
και στους κινδύνους της ενασχόλησης με τα social media.

Μετά τα επιτυχημένα Πάτα like και Ξαναπάτα like επιτέλους, που πέρασαν στην τελική δεκάδα των Βραβείων Βιβλίου Public-Κατηγορία Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία, τo Μη με αφήνεις στο seen, χρησιμοποιώντας τους κώδικες επικοινωνίας και τη γλώσσα των παιδιών, έρχεται να μας αποδείξει για ακόμα μια φορά ότι… η διαδικτυακή τρέλα δεν σταματά ποτέ. Στο τέλος του βιβλίου οι «αρχάριοι» στις διαδικτυακές συνομιλίες θα βρουν και ένα λεξικό με άγνωστες λέξεις!

Δύο χρόνια μετά την απόκτηση του πολυπόθητου τάμπλετ η Μπίλι, κάνοντας οικονομίες, καταφέρνει να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο smartphone. Για άλλη μια φορά η ζωή της αλλάζει, αφού η διαδικτυακή επαφή έχει γίνει ευκολότερη αλλά… και δυσκολότερη. Polls, comments, μηνύματα και αφιερώσεις έρχονται πλέον κατευθείαν στο κινητό της, αν βέβαια έχει αρκετά δεδομένα…
Η καθημερινή χρήση του smartphone φέρνει ακόμα περισσότερα προβλήματα στη ζωή της νεαρής Μπίλι, κάνοντάς τη να συνειδητοποιήσει πως τα πράγματα στον μαγικό κόσμο του διαδικτύου έχουν πλέον αγριέψει για τα καλά…
Πώς θα αντιμετωπίσει τα ψεύτικα προφίλ, τα fake comments, τα κακόβουλα σχόλια και τις παρεξηγήσεις; Μήπως η ουσιαστική face to face επαφή είναι καλύτερη από τη διαδικτυακή;

Οθόνες, gadgets, Fortnite και Τικ Τοκ παντού!

Απόσπασμα βιβλίου

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ SMARTPHONE!

Η Μπίλι άφησε ελεύθερη την πλούσια κόμη της και χαμογέλασε στον καθρέφτη ευχαριστημένη. Της πήγαιναν τα μακριά μαλλιά. Δε θα έκανε το λάθος να τα ξανακόψει.
Είχαν περάσει κιόλας τα Χριστούγεννα και για άλλη μια φορά δεν είχαν γίνει και λίγα στη ζωή της. Εντάξει, το καλοκαίρι ήταν καταπληκτικό, σχεδόν το ίδιο συναρπαστικό με το προηγούμενο, μόνο που αυτή τη φορά το πρόγραμμα περιλάμβανε και Wi-Fi. Λογικό. Oι γονείς της δεν μπορούσαν να την ξεγελάσουν για δεύτερη χρονιά. Σχεδόν της ομολόγησαν πως ο προορισμός του περσινού καλοκαιριού, όπου δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση στο διαδίκτυο, δεν επιλέχθηκε τυχαία, αλλά συνειδητά. Οι γονείς της γνώριζαν πολύ καλά πως στο συγκεκριμένο νησί δεν υπήρχε κανενός είδους σήμα κι αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που αποφάσισαν να περάσουν εκεί τις διακοπές τους. Εντάξει, όχι πως δεν το ήξερε. Σιγά μην πήγαν τυχαία. Μπορεί να ήταν μικρή, αλλά σίγουρα δεν ήταν χαζή.
Πάντως, αυτό που ήθελαν το είχαν καταφέρει. Να της δείξουν δηλαδή πως υπάρχει ζωή και έξω από το ίντερνετ. Πως μπορούσαν να περάσουν όμορφα χωρίς Instagram και χωρίς stories. Χωρίς μηνύματα και διαδικτυακές συνομιλίες. Χωρίς ανεβάσματα φωτογραφιών και, κυρίως, χωρίς σχόλια.
Και δεν είχαν άδικο. Το απόλαυσαν και με το παραπάνω. Όχι μόνο η Μπίλι και η αδελφή της, αλλά και οι ίδιοι. Στην τελική, και οι γονείς δεν πάνε πίσω. Όλη μέρα με ένα κομπιούτερ και ένα κινητό στο χέρι είναι. Και μπορεί να λένε πως το χρησιμοποιούν για δουλειά, αλλά η Μπίλι ξέρει πως το χρησιμοποιούν και για πολλά άλλα πράγματα. Ο μπαμπάς της, τις ελάχιστες ώρες που δε δούλευε, όλο μέσα στο Facebook και στο Instagram ήταν. Και όποιος πει πως οι γονείς του δεν ασχολούνται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάλλον δεν ξέρει τι λέει. Μερικές φορές γίνονται χειρότεροι και από τα παιδιά…

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Κέλλυ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή, αντί για παιχνίδι, σκάρωνε παραμυθένιες παραστάσεις και σκηνοθετούσε φανταστικές ιστορίες με τις φίλες της.
Σπούδασε Σκηνοθεσία, Κινηματογράφο και Τηλεόραση στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Η πτυχιακή της εργασία αφορούσε πιλότο παιδικής εκπομπής που στη συνέχεια εξελίχτηκε σε τηλεοπτική παραγωγή. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έκανε τα πρώτα επαγγελματικά της βήματα στον χώρο των media, αρθρογραφώντας σε σημαντικά περιοδικά ποικίλης ύλης.
Εργάζεται ως σύμβουλος ελληνικού προγράμματος μεγάλου τηλεοπτικού ιδιωτικού καναλιού. Επίσης είναι σκηνοθέτρια διαφημιστικών spot, events και τηλεοπτικών εκπομπών.
Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη και έχει δύο κόρες, την Αριάδνη και τη Μελίνα, από τις οποίες εμπνέεται καθημερινά.
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα βιβλία της Πάτα Like επιτέλους (2017), Ξαναπάτα Like επιτέλους (2018), Το παρεάκι των λουλουδιών (2016), Μικρόπολη (2013) και Μικρόπολη, Μη βιάζεσαι… θα μεγαλώσεις! (2014).
Περισσότερες πληροφορίες για την Κέλλυ θα βρείτε στην παρακάτω σελίδα: www.facebook.com/mikropoli


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Ηλικία: 8-11
Κατηγορία: Παιδικό, Πεζογραφία Ελληνική
ISBN: 978-618-02-1395-9


Σχολιάστε εδώ