Η γιορτή των Χριστουγέννων ξεκίνησε…

Η γιορτή των Χριστουγέννων ξεκίνησε…

Η γιορτή ξεκίνησε και επίσημα! Το βράδυ της Τρίτης, υπό βροχή, έγινε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος σε μια πραγματικά λαμπερή γιορτή που είχε προετοιμαστεί από τον δήμο Αθηναίων.

«Η Αθήνα φέτος είναι πιο φωτεινή και πιο λαμπερή παρά ποτέ, με δεκάδες δρόμους και δεκάδες πλατείες που φωτίζονται για πρώτη φορά», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του δήμου Αθηναίων και όλους τους δωρητές που έχουν συνδράμει φέτος στον εορταστικό στολισμό. Λίγο πριν ”ανάψει” το χριστουγεννιάτικο δέντρο δε, αστειευόμενος για τις καιρικές συνθήκες, δήλωσε πως «βρέξει – χιονίσει, το δέντρο θα φωτίσει».

Σε 76 σημεία σε όλη την πόλη, με 60 καλλιτεχνικά σχήματα και 50 συναυλίες, ο Δήμος Αθηναίων μας καλεί να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στην πιο λαμπερή πόλη των τελευταίων ετών».

Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός και παρουσιάστρια Ζέτα Μακρυπούλια. Στο μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς εμφανίστηκαν η Έλενα Παπαρίζου, ο Ίαν Στρατής και Idra Kayne, που τραγούδησαν συνοδευόμενοι από την Athens Big Band.

Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν το 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μια εμπειρία που όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου, είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να ζήσουν στη χώρα μας. Λαμπερά χρώματα, έντονα σκηνικά και εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές μεταλλαγές ”έντυσαν” με μοναδικό τρόπο το ιστορικό κτίριο.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι έλατο, ύψους 17 μέτρων και έχει μεταφερθεί από το Καρπενήσι.


Σχολιάστε εδώ