Εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας του έκανε το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς…

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας του έκανε το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς…

…όπου βραβεύτηκε η οικονομολόγος και πρώην υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου Λούκα Κατσέλη.

Η κ. Κατσέλη στην ομιλία της μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε εκτενώς στο «αύριο», αναλύοντας τον τρόπο που η κοινωνία, σε τοπικό αλλά και ευρύτερο επίπεδο, πρέπει να πορευθεί τα επόμενα χρόνια.

«Όταν πανέμορφα ελληνικά νησιά κατακλύζονται από τουρίστες με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των τουριστικών υπηρεσιών που προσφέρονται, η όποια αύξηση του τοπικού εισοδήματος δεν είναι βιώσιμη.

Όταν δεν μπορεί κάποιος να παρκάρει στο Αργοστόλι, όταν για να επισκεφθείς τη Μελισσάνη πρέπει να περιμένεις ώρες, όταν ο τουρίστας που έρχεται με το κρουαζιερόπλοιο δεν έχει πολλά να κάνει παρά να σουλατσάρει στο λιθόστρωτο, όταν το Μουσείο είναι κλειστό και δεν υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης στα ξωκλήσια ή στα κάστρα των νησιών μας, όταν ως τουριστικές υπηρεσίες προσφέρουμε μόνο ήλιο και θάλασσα και όχι ‘‘βιωματικές εμπειρίες’’, που κάνουν την παραμονή του επισκέπτη ξεχωριστή, όταν αυτά τα νησιά είναι τα νησιά του Οδυσσέα, αλλά ο θολωτός τάφος στα Τζαννάτα κοντεύει να γκρεμιστεί… γρήγορα ή αργά θα πάψουν τα νησιά μας να αποτελούν θελκτικό τουριστικό προορισμό».

Έχει κανένας αντίρρηση σε όλα αυτά που επισημαίνει;

Φωτό: portoni.gr


Σχολιάστε εδώ