Ν. Δένδιας: Ευρύτατη στήριξη από Γαλλία, Ιταλία, Κύπρο και Ολλανδία (video)

Ν. Δένδιας: Ευρύτατη στήριξη από Γαλλία, Ιταλία, Κύπρο και Ολλανδία (video)

– Κυρώσεις κατά της Τουρκίας ζήτησε από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας

Δημιουργία πλαισίου κυρώσεων κατά της Τουρκίας ζήτησε από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ  ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, αν η Τουρκία και η κυβέρνηση της Τρίπολης δε συμμορφωθούν.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Υπουργός δήλωσε τα εξής:“Ανέπτυξα σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τα ζητήματα τα οποία δημιουργούνται από την υπογραφή των δύο άκυρων μνημονίων μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης, την παραβίαση της συμφωνίας του Σκυράτ, την ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας”.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής καταγγέλλει στον ΟΗΕ ως «παράνομη» την κυβέρνηση της χώρας


Συνέχισε δε λέγοντας: “Aνέδειξα το μοντέλο της τουρκικής παραβατικότητας, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ζήτησα τη ρητή καταδίκη των συγκεκριμένων μνημονίων, τη δημιουργία πλαισίου κυρώσεων αν η Τουρκία και η κυβέρνηση της Τρίπολης δε συμμορφωθούν και βεβαίως τη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου”, και πρόσθεσε:

“Εξήγησα επίσης με τον πιο σαφή τρόπο, ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι χρειάζεται για να υπερασπίσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα”, σημείωσε.

“Πρέπει να πω ότι βρήκαμε ευρύτατη στήριξη, από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, από την Κύπρο”, σημείωσε. “Μάλιστα με τον Ιταλό Υπουργό τον κ.Ντι Μάγιο συνενοηθήκαμε για μια άμεσή επίσκεψή μου στη Ρώμη ώστε να συντονίσουμε τις ενέργειές μας”, τόνισε. “Τελικές αποφάσεις θα λάβει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των αρχηγών Κρατών και κυβερνήσεων στο οποίο θα μετάσχει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης.


Σχολιάστε εδώ