Αυτός είναι ο κόσμος που έφτιαξαν…

Αυτός είναι ο κόσμος που έφτιαξαν…

Η είδηση: «Γλίτωσαν φόρους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων έξι τεχνολογικοί κολοσσοί των ΗΠΑ, οι Amazon, Google, Facebook, Apple, Microsoft και Netflix, τη δεκαετία 2010 – 2019»! Μόνο η Facebook είχε έσοδα 173,1 δισ. δολ., η Amazon του Τζεφ Μπέζος (ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) 960,5 δισ. δολ., η Apple 1.888 δισ. δολ. και η Microsoft του Μπιλ Γκέιτς 882,5 δισ. δολ.

Η είδηση από την άλλη πλευρά του λόφου: Στα 250 τρισεκατομμύρια δολ. ανέρχονται οι συνολικές οφειλές κρατών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων και θα μπορούσε να πει κανείς ότι κάθε άνθρωπος στον πλανήτη έχει δανειστεί 32.500 δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η μαύρη είδηση: Η αύξηση των τιμών των τροφίμων δεν εγκυμονεί τον κίνδυνο μιας νέας παγκόσμιας ύφεσης, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε λιμοκτονία πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η προειδοποίηση έρχεται από την επενδυτική τράπεζα Nomura, που επισημαίνει ότι μπορεί να πληγούν 50 χώρες, από τις οποίες οι 46 είναι αναδυόμενες οικονομίες. Οι 50 αυτές χώρες αντιπροσωπεύουν μόλις το 26,1% του παγκόσμιου ΑΕΠ, αλλά όσον αφορά τον πληθυσμό το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 59,1%. Και οι χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο να πεινάσουν από την ακρίβεια των τροφίμων είναι η Λιβύη, το Τατζικιστάν, το Μαυροβούνιο, η Συρία και η Αλγερία.

Εκεί κατάντησε ο «όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος». Η Amazon του Τζεφ Μπέζος να κερδίζει ένα… κάρο δισεκατομμύρια δολάρια και παιδιά να πεθαίνουν από την πείνα… Ολόκληρες χώρες να λιμοκτονούν…


Σχολιάστε εδώ