Μπαλάκι τα ΜΟΕ μεταξύ Μαξίμου και υπουργείων!

Μπαλάκι τα ΜΟΕ μεταξύ Μαξίμου και υπουργείων!

Αποθέωση της… σύμπνοιας στην κυβέρνηση

Αδιάψευστο δείγμα προχειρότητας και ανικανότητας αποτελεί ο τρόπος που χειρίσθηκε η κυβέρνηση το θέμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία. Υπό το κράτος του πανικού, ενδεχομένως των κινήσεων Ερντογάν, παράγοντες του υπουργείου Άμυνας –και ενώ ο υπουργός Ν. Παναγιωτόπουλος βρισκόταν εκτός Ελλάδος (Λονδίνο)– ενημέρωσαν τα Μέσα Ενημέρωσης (μεταξύ αυτών και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων) ότι λόγω των τουρκικών προκλήσεων τα ΜΟΕ «παγώνουν».

Πληροφορία που –όπως ήταν φυσικό– προκάλεσε αίσθηση, καθώς ερχόταν να επιβαρύνει κι άλλο το ήδη βαρύ κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Λίγες μόνο ώρες αργότερα το Μέγαρο Μαξίμου με δική του διαρροή στα ΜΜΕ… διευκρίνιζε ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον Τ. Ερντογάν. Αλαλούμ με άλλα λόγια. Δεδομένου ότι αποκλείεται οι παράγοντες του υπουργείου Άμυνας να έδωσαν την είδηση για «πάγωμα» των ΜΟΕ χωρίς έγκριση από ψηλά και το «ok» του Μαξίμου, καθίσταται φανερό ότι στην κυβέρνηση εκείνες τις στιγμές επικρατούσε σύγχυση.

Με συνέπεια να γίνουν σπασμωδικές και ως έναν βαθμό αψυχολόγητες κινήσεις που εξέθεσαν όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Κι εφόσον το «αλαλούμ» αφορούσε εθνικό ζήτημα, οι συνέπειες είναι ακόμη βαριές. Το… εξωφρενικό δε είναι ότι το θέμα δεν έκλεισε με τις διαβεβαιώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη, είχε και συνέχεια.

Προχθές (Παρασκευή) ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας υποστήριξε ότι ποτέ η κυβέρνηση ποτέ δεν ανακοίνωσε ότι σταματούν οι συζητήσεις με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Προφανώς το υπουργείο Άμυνας δεν ανήκει στην κυβέρνηση…


Σχολιάστε εδώ