Ανδρέας Βαζαίος, 2 χρυσά και 1 χάλκινο…

Ανδρέας Βαζαίος, 2 χρυσά και 1 χάλκινο…

Ο Ανδρέας Βαζαίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μικρής πισίνας, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα στη Γλασκώβη. Με τρία μετάλλια, δύο χρυσά και ένα χάλκινο, ήταν ένα από τα πρόσωπα που θα συζητηθούν σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο τις επόμενες ημέρες.

Ο ίδιος κρατάει πάντα χαμηλούς τόνους και αποφεύγει τις πομπώδεις δηλώσεις.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την παρουσία μου σε αυτή τη διοργάνωση. Από τη στιγμή που κατάφερα να εξασφαλίσω μία διαδρομή στον τελικό, είχα ελπίδες για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Είμαι ικανοποιημένος από τους χρόνους που πέτυχα και οι οποίοι μου δίνουν το δικαίωμα να δουλέψω σκληρά για την επίτευξη των στόχων μέσα στο 2020».

Ο Αλέξανδρος Νικολόπουλος στην Γλασκώβη ήταν ο προπονητής που συνόδευσε τους τέσσερις Έλληνες, τον Ανδρέα Βαζαίο, τον Απόστολο Χρήστου, τον Απόστολο Παπαστάμο και την Άννα Ντουντουνάκη. Οι δηλώσεις του ήταν για μια ακόμη φορά καυστικές:

«Ήταν η πιο πετυχημένη αποστολή της Ελληνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μικρής πισίνας και η δεύτερη πιο πετυχημένη στην ιστορία του αθλήματος μετά τους Ευρωπαϊκούς αγώνες ανοικτής πισίνας το 2016 στο Λονδίνο. Κατακτήσαμε τέσσερα μετάλλια και σημειώσαμε 16 νέα πανελλήνια ρεκόρ. Ο Ανδρέας Βαζαίος πρωταγωνίστησε και το όνομα του θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες σε διεθνές επίπεδο. Είναι ένα παιδί που με την παρουσία του παροτρύνει τα υπόλοιπα παιδιά που μπορούν να τιμήσουν την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Βέβαια όλα αυτά γίνονται με ψέματα. Χωρίς βοήθειες. Με δεδομένα τα προβλήματα στον χώρο. Απαιτείται καλύτερη οργάνωση. Θα ήθελα επίσης να σταθώ στην κριτική που δέχτηκε το καλοκαίρι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας ο Ανδρέας Βαζαίος. Ήταν άδικη. Οι μεγάλοι αθλητές έχουν και τις άσχημες μέρες τους. Αυτοί που αμφισβήτησαν το καλοκαίρι τον Ανδρέα είναι οι ίδιοι που τώρα του τηλεφωνούν και τον συγχαίρουν για τις επιτυχίες του.

Ο Ανδρέας στοχεύει το 2020 σε έναν τελικό στους ολυμπιακούς αγώνες. Φυσικά μπορεί να φτάσει πολύ πιο ψηλά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, αλλά δεν γνωρίζω εάν θα θέσει ως προτεραιότητά του αυτή τη διοργάνωση ή εάν θα επιλέξει την μεγιστοποίηση των επιδόσεων του στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Κολακευτικά ήταν τα σχόλια για τους πρωταγωνιστές της Γλασκώβης από τον Τεχνικό Σύμβουλο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, κύριο Νίκο Κραουνάκη: «Ήταν μία σπουδαία Ελληνική παρουσία, πέρα από κάθε προσδοκία. Ο Ανδρέας Βαζαίος απέδειξε για μια ακόμη φορά το μεγάλο του ταλέντο, παρά την δύσκολη χρονιά που είχε. Η παρουσία των αθλητών μας στη Γλασκώβη, όπου σημειωτέον δεν βρέθηκε ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, μας δίνει ελπίδες για σπουδαία πράγματα στις μεγάλες διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2020, όπως είναι οι Ευρωπαϊκοι αγώνες της Βουδαπέστης και η Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Ο Ανδρέας και κάποια άλλα παιδιά έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο και μπορούν να διατηρούν την αισιοδοξία όλων μας ότι η Ελλάδα μπορεί να συμμετάσχει με αθλητές της σε τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων και γιατί όχι να διεκδικήσει ένα μετάλλιο που είναι το όνειρο και η επιδίωξη όλων μας».

Ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, κύριος Δημήτρης Διαθεσόπουλος, σχολιάζοντας τα τέσσερα μετάλλια που κατέκτησε η Ελληνική αποστολή, τόνισε τα κάτωθι:

«Συγχαρητήρια στον Αντρέα, την Άννα και σε όλα τα μέλη της αποστολής. Ή παρουσία τους ήταν αξιοπρόσεκτη. Για μια ακόμη φορά τίμησαν τα ελληνικά χρώματα και απέδειξαν ότι η κολύμβηση κάνει σπουδαία βήματα στη διεθνή σκηνή. Συγχαρητήρια στους αθλητές, στους προπονητές τους και σε όλους όσους βρίσκονται δίπλα τους».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ και υπεύθυνος του αθλήματος της κλασικής κολύμβησης, κύριος Δημήτρης Σαρακατσάνης, προέβη στην κάτωθι δήλωση μετά το πέρας των αγώνων:

«Ήταν μία μεστή παρουσία που μας εξέπληξε όλους θετικά. Τέσσερα μετάλλια δεν είναι μικρό πράγμα. Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα. Ήλπιζα σε ένα μετάλλιο από τον Βαζαίο, αλλά αυτός πράγματι μας εντυπωσίασε όλους. Υπέροχη εμφάνιση. Δεν ήταν μόνο όμως ο Ανδρέας που έκανε σπουδαία πράγματα.

Η Άννα Ντουντουνάκη έφτασε κι αυτή στον βάθρο, ενώ είχαμε πολλούς τελικούς και αρκετά νέα πανελλήνια ρεκόρ. Μια υπέροχη παρουσία. Αναφορικά με τις ελπίδες που μας αφήνει ο Ανδρέας Βαζαίος για σπουδές επιτυχίες στο άμεσο μέλλον, έχω να πω ότι θεωρώ πολύ πιθανή την κατάκτηση μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στη Βουδαπέστη, ενώ θέλω να είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τίποτα δεν αποκλείω, αλλά εκεί τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Συγχαρητήρια στον Αντρέα, στην Άννα και σε όλα τα μέλη της αποστολής».

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΚΟΕ/Ν.β.Χ.


Σχολιάστε εδώ