Εμμ. Γούναρης: Τα εθνικά θέματα σε δεύτερη μοίρα;

Εμμ. Γούναρης: Τα εθνικά θέματα σε δεύτερη μοίρα;

Υπό του
Δρος ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΟΥΝΑΡΗ
Εμπειρογνώμονος, Πρεσβευτού ε.τ.,
Διδάκτορος του Πανεπιστημίου του Βερολίνου (FU Berlin)


Όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα ομιλούν για την ανάγκη προάσπισης των υπό τη στενή έννοια εθνικών θεμάτων, όμως τα λόγια δεν συμβαδίζουν με την πράξη.

Σκοπιανό

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως αξιωματική αντιπολίτευση διακήρυττε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα καταγγελθεί όταν αυτή αναλάβει την ηγεσία της χώρας. Μήπως η διακήρυξη αυτή ήταν ένα πυροτέχνημα, λόγω των επικειμένων τότε βουλευτικών εκλογών; Προφανώς!

Οι εκπονητές και κατασκευαστές της Συμφωνίας αυτής (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Σκόπια, με τις ευλογίες της Γερμανίας, ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ) δεν εκπόνησαν μόνο μια απαράδεκτη από κάθε άποψη σύμβαση, αλλά έβαλαν διατάξεις σ’ αυτή ώστε να μην μπορεί να αλλάξει ή να καταγγελθεί. Αυτό δεν το ήξερε ο κ. Μητσοτάκης πριν προβεί στις εξαγγελίες του για καταγγελία αυτής;

Ο γάλλος Πρόεδρος Μακρόν εξέφρασε veto για την έναρξη των διαδικασιών για τη μελλοντική ένταξη των Σκοπίων και της Αλβανίας στην ΕΕ λόγω ελλείψεως των προβλεπόμενων προϋποθέσεων. Μήπως το γαλλικό veto αδίκως συμπεριέλαβε την Αλβανία; Η ελληνική κυβέρνηση δεν υποστήριξε το γαλλικό veto, δεχόμενη a priori την έναρξη των απαραίτητων διαδικασιών για την ένταξη των κρατών αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλα έλεγε όμως ως α­ντιπολίτευση όσον αφορά τα Σκόπια!

Αποτέλεσμα του γαλλικού veto ήταν η προκήρυξη εκλογών για την άνοιξη του 2020 από τον σκοπιανό πρωθυπουργό, παγώνοντας κατά κάποιον τρόπο τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς αναμένεται νίκη του ακροδεξιού κόμματος VMRO, το οποίο δεν δέχεται τη Συμφωνία. Τελικά, τι πράγματι θα γίνει με την «Συμφωνία» ουδείς γνωρίζει επακριβώς.

Ο κ. Τσίπρας βέβαια δεν χάνει ευκαιρία να εκθειάζει τη Συμφωνία, ενώ η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εμμέσως στηρίζει τη Συμφωνία με διάφορες δικαιολογίες.

Ήδη η αναγνώριση των ελληνικών προϊόντων της Μακεδονίας («Macedonia The Great») οδήγησε σε διαμαρτυρίες από τον κ. Ζάεφ (ποιος ξέρει τι άλλο θα πει;). Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Σκοπιανό υπάρχει και θα συνεχίζει να υπάρχει, είτε το θέλει ο κ. Τσίπρας είτε όχι, πολλώ δε μάλλον ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είναι τώρα πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χιλιάδες πρόσφυγες μαζί με μετανάστες κατέκλυσαν την Ελλάδα και ιδιαίτερα τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Μάλιστα ήταν τόσοι πολλοί, που έφτασαν στο σημείο να υπερτερούν σε αριθμό των μονίμων κατοίκων των νησιών αυτών, οι οποίοι, δικαίως, εξέφραζαν τις ανησυχίες τους.

Η κυβέρνηση τώρα της ΝΔ, για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των μόνιμων κατοίκων, αποφάσισε τη μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ κάθε μέρα συρρέουν νέα κύματα προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά. Έτσι, σιγά σιγά, η Ελλάδα θα γεμίσει από μουσουλμάνους, εντελώς διαφορετικούς από τους έλληνες μουσουλμάνους στη Θράκη, με άμεσο κίνδυνο την αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης της χώρας μας, αφού τα άλλα κράτη της ΕΕ αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Προσφυγές της Ελλάδος για το θέμα αυτό στην ΕΕ δεν βρίσκουν ανταπόκριση. Κατόπιν αυτού, η Ελλάδα θα πρέπει να προσφύγει στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στον ΟΗΕ εναντίον εκείνων των ευρωπαϊκών κρατών που δεν δέχονται προσφυγές και μετανάστες, διαφορετικά θα πρέπει η Ελληνική Ακτοφυλακή και το Πολεμικό Ναυτικό να εμποδίζουν την είσοδο αυτών στην ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη!

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν φαίνεται να είναι δυνατόν για λόγους καθαρά ανθρωπιστικούς, έτσι η χώρα μας θα κατακλυσθεί από μουσουλμάνους, με όλες εκείνες τις πρακτικές αυτών και τις παραδόσεις τους έναντι των γυναικών και των παιδιών. Διαφορετικά, θα πρέπει όλους αυτούς τους λαθροεισβολείς να τους στείλουμε με ευρωπαϊκά πολιτικά ή στρατιωτικά αεροπλάνα είτε στην Τουρκία, από την οποία προέρχονται, είτε στα κράτη εκείνα που δεν τους δέχονται, ως έπρεπε.

Στην Ελλάδα θα πρέπει να μείνει προσωρινά μόνο ένας αριθμός αυτών, σε αναλογία πάντα με τον ελληνικό πληθυσμό, και το ποσοστό αυτό θα πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση μαζί με όλα τα κόμματα. Ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά γίνονται και αποφασίζονται από τον τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος επιθυμεί τη μουσουλμανοποίηση της Ευρώπης και σε πρώτο στάδιο των βαλκανικών κρατών (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Μολδαβία και Ρουμανία)!

Οι τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις και η νέα της ΝΔ δεν κάνουν τίποτα σοβαρό στον τομέα αυτό. Άσυλο θα πρέπει να δίδεται μόνο σε αυτούς που πράγματι απειλούνται στη χώρα τους.

Ελληνοτουρκικά – τουρκοκυπριακά

Οι τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού Προέδρου Τραμπ, ο οποίος τόνισε ότι είναι μεγάλος οπαδός και φίλος του Ερ­ντογάν, έχουν αποθρασύνει τον τούρκο Πρόεδρο και τον έχουν ενισχύσει στην επεκτατική πολιτική του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιπλέον, με κάθε ευκαιρία εκτοξεύει απειλές, μιλώντας για επανάληψη των εγκληματικών ενεργειών του 1974 στην Κύπρο και αμφισβητώντας την κυπριακή ΑΟΖ και την ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στο Αιγαίο. Προσφάτως είχαμε υπερπτήσεις στο FIR Αθηνών από πολεμικά αεροσκάφη του Πακιστάν. Τι άλλο θα δούμε ακόμα;

Τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση; Απλώς καταγγέλλει τις τουρκικές απειλές και τονίζει ότι η Τουρκία δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο. Τίποτε άλλο! Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 24/10, στη Λευκωσία, σε συμπόσιο της ελληνικής Ένωσης Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, όλα τα κυπριακά κόμματα εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για τη θέση της Ελλάδος στον νέο τουρκικό «Αττίλα» στην κυπριακή ΑΟΖ, τη στιγμή που η Ελλάδα είναι εγγυητής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει ότι ο τούρκος Πρόεδρος, τώρα που διαθέτει και την υποστήριξη του πλανητάρχη και τα «χαϊδέματα» της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, σύντομα θα διατάξει μια εισβολή και στην ελληνική επικράτεια. Θα πρέπει να φθάσουν οι τουρκικές απειλές μέχρι τους Οθωνούς προκειμένου να ανησυχήσουμε; Δεν καταλαβαίνουμε ότι η ΕΕ μάς θεωρεί ένα ξένο σώμα;

Δυστυχώς, στους υποστηρικτές του Προέδρου Ερντογάν όσον αφορά τις επιθέσεις του εναντίον των Κούρδων στη Βόρεια Συρία συμπεριλαμβάνεται όχι μόνο ο Πρόεδρος Τραμπ αλλά και ο Πούτιν, καθώς αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η πώληση των οπλικών συστημάτων τους. Το ίδιο βέβαια κάνουν και πολλά ευρωπαϊκά κράτη, ιδιαίτερα δε η Γερμανία.

Ως προς τη Ρωσία, φταίμε και εμείς που συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε, σε αντίθεση με πολλά ευρωπαϊκά κράτη, το εμπάργκο κατά της Ρωσίας λόγω Ουκρανίας.

Από την άλλη πλευρά, η επιστημονική επιτροπή του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, διορισμένη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εισηγείται στον εκάστοτε υπουργό των Εξωτερικών για τα εθνικά θέματα, εξακολουθεί να υπάρχει και με τη νέα κυβέρνηση!

Αν λάβουμε υπόψη τις εκφρασθείσες θέσεις δύο μελών αυτής στα σχετικά συμπόσια της ελληνικής Ένωσης Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων στο Ναύπλιο και στη Λευκωσία, τα οποία επισήμαναν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πράξει τίποτα εναντίον των τουρκικών πλωτήρων και εξερευνητικών σκαφών στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ΑΟΖ της Κύπρου και στην υφαλοκρηπίδα της Ελλάδος, μπορεί να καταλάβει κανείς τι είδους εισηγήσεις κάνουν στον νέο υπουργό των Εξωτερικών οι κύριοι αυτοί. Εμείς πάντως οφείλουμε να τονίσουμε ότι η Σύμβαση Δικαίου Θαλάσσης του 1982 και η διεθνής πρακτική προβλέπουν τη δυνατότητα καταδίωξης και σύλληψης των παρανομούντων τουρκικών σκαφών με πολεμικά αεροπλάνα και πολεμικά σκάφη!

Το θέμα αυτό είναι αρκετά σοβαρό και ο νέος υπουργός των Εξωτερικών πρέπει να επιληφθεί του θέματος. Οι κύριοι αυτοί είναι αναπληρωτές και επίκουροι καθηγητές σε αγγλικά πανεπιστήμια. Διακεκριμένοι έλληνες καθηγητές σε ελληνικά πανεπιστήμια δεν κάνουν για τις θέσεις αυτές;

Το μόνο που ενδιαφέρει τα κόμματα της Ελλάδος είναι το σκάνδαλο της Novartis, λες και η ελληνική Δικαιοσύνη είναι ανίκανη να επιληφθεί του θέματος. Αν είναι ποτέ δυνατόν!

Τελικά, ίσως ο τίτλος του σημερινού άρθρου μάλλον δεν πρέπει να περιέχει ερωτηματικό αλλά θαυμαστικό!


Σχολιάστε εδώ