Ο Τσίπρας καταγγέλλει τον Χρυσοχοΐδη για τις νέες δομές και ο υπουργός απαντά

Ο Τσίπρας καταγγέλλει τον Χρυσοχοΐδη για τις νέες δομές και ο υπουργός απαντά

– Τι απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε πως ο υπουργός Χρυσοχοΐδης « με επιστολή του στην Ευρωπαία Επίτροπο διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πέτσα και τον υφυπουργό συντονιστή Στεφανή, διαβεβαιώνοντας ότι όχι μόνο δε θα κλείσει η Μόρια αλλά ότι θα λειτουργούν παράλληλα κλειστά και ανοιχτά κέντρα».

«Και βγαίνει ο υφυπουργός, μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, πριν από 15 μέρες και μας παρουσιάζει μετά βαΐων και κλάδων ελαίας, την περίφημη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τα κλειστά κέντρα κράτησης στα νησιά, λέγοντας μάλιστα ότι θα αντικαταστήσουν αυτά τα κέντρα τα κλειστά, τις σημερινές υπάρχουσες ανοιχτές δομές.

Και πανηγυρίζανε. Κλείνει η ντροπή της Μόριας, μας έλεγαν. Της Μόριας που την παρέλαβαν στις 5 χιλ. και σήμερα έχει φτάσει 15 χιλ.

Και έρχεται, πριν αλέκτωρ λαλήσει, η Ευρωπαία Επίτροπος και στέλνει επιστολή στον κ. Χρυσοχοϊδη και το λέει ότι αυτά τα οποία ετοιμάζετε, αυτά τα οποία σχεδιάζετε, είναι έξω από το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο, τα κλειστά κέντρα. Και ζητάει εξηγήσεις.

Και μετά επανέρχεται ο κ. Χρυσοχοΐδης με επιστολή που στέλνει στην Επίτροπο – θα δει το φως της δημοσιότητας σήμερα – και της εξηγεί ότι τελικά δε θα κλείσουν οι υπάρχουσες δομές, όπως έλεγε ο υπεύθυνος συντονιστής και κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πέτσας, 15 μέρες πριν, αλλά θα λειτουργούν παράλληλα.

Με δυο λόγια ο υπουργός Χρυσοχοίδης με επιστολή του στην Ευρωπαία Επίτροπο διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πέτσα και τον υφυπουργό συντονιστή Στεφανή, διαβεβαιώνοντας ότι όχι μόνο δε θα κλείσει η Μόρια, αλλά ότι θα λειτουργούν παράλληλα κλειστά και ανοιχτά κέντρα» αναφέρει στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Χρυσοχοΐδη σε Τσίπρα: Προσωρινή η παράλληλη λειτουργία των δομών υποδοχής – Θα κλείσουν Μόρια και Βαθύ

Σε ανακοίνωση του υπουργείου όπως δημοσιεύεται από το newpost.gr, αναφέρεται ότι όταν είναι έτοιμες οι νέες δομές θα κλείσει το κέντρο της Μόριας όπως επίσης και το αντίστοιχο στο Βαθύ Σάμου. Μέχρι τότε, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα ότι «προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική», ενώ σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τονίζει χαρακτηριστικά ότι «η ταυτόχρονη λειτουργία των δομών, θα γίνει όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν.»\

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο κ Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική.

Αναφερόμενος στην ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το πώς θα διαμορφωθούν οι δομές υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου, μίλησε για ταυτόχρονη λειτουργία υπαρχουσών και υπό κατασκευή δομών.

Δεν είναι έτσι. Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές, σύμφωνα με τον ήδη ανακοινωθέντα κυβερνητικό σχεδιασμό.

Μέχρι τότε ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν. Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς.

Η Μόρια θα κλείσει κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις.»

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Νοεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Άμυνας- ειδικός συντονιστής για το μεταναστευτικό Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου για το προσφυγικό/μεταναστευτικό είχαν ανακοινώσει το κλείσιμο των υπαρχουσών δομών σε Μόρια, ΒΙΑΛ, ΚΥΤ Σάμου και τη μετατροπή των υπαρχουσών δομών σε Κω και Λέρο σε κλειστά κέντρα.


Σχολιάστε εδώ