Γερμανικές τράπεζες θα διαθέτουν και θα δέχονται bitcoin από το 2020

Γερμανικές τράπεζες θα διαθέτουν και θα δέχονται bitcoin από το 2020

Η Γερμανική Βουλή πέρασε νέα νομοθεσία που ρυθμίζει την συνεργασία των τραπεζών με τα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων. Η νομοθεσία αφήνει χώρο στις τράπεζες να προσφέρουν Bitcoin στους πελάτες τους πέρασε ως τροπολογία σε νόμο που ενσωματώνει οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, ο νόμος πρόκειται να ισχύσει από τις αρχές του 2020, ενώ τα ανταλλακτήρια πλέον θα μπορούν να συνεχίσουν την συνεργασία τους με τις εγχώριες τράπεζες, με την έκδοση νέας ειδικής άδειας από την ρυθμιστικές αρχές της Γερμανίας.

Η μη έγκαιρη αδειοδότηση τους θα σημαίνει και αυτόματα τον αποκλεισμό τους από τις γερμανικές τράπεζες.

Από την άλλη, ορισμένοι ειδικοί της γερμανικής βιομηχανίας ανησυχούν για την προστασία των καταναλωτών καθώς θεωρούν ότι οι καταναλωτές υπάρχει περίπτωση να δελεάζονται από τις τράπεζες για να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα, χωρίς να κατανοούν τους κινδύνους και κατά συνέπεια να χάνουν τις επενδύσεις τους.

Η γερμανική ένωση τραπεζών (BdB), φάνηκε θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γιατί προσβλέπει σε επιπλέον έσοδα για τα μέλη της, πιστεύοντας πως έχουν εμπειρία στο να διατηρούν τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών τους ασφαλή.

Πηγή: newmoney.gr


Σχολιάστε εδώ