Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για ελληνοτουρκικά: Βρίσκεται σε βέρτιγκο (video)

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για ελληνοτουρκικά: Βρίσκεται σε βέρτιγκο (video)

Επίθεση στην κυβέρνηση για πολιτική «αδράνειας και κατευνασμού» απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι αυτή η στάση εγκυμονεί εθικούς κινδύνους και πρόσθεσε: «Εδώ και πέντε μήνες προσπαθεί η κυβέρνηση να υποβαθμίσει την τουρκικές προκλήσεις. Ο κ. Μητστοτάκης έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τον Ερντογάν τον Σεπτέμβριο και δεν έθεσε το θέμα των προκλήσεων στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση διέρρευσε ότι η συνάντηση πήγε καλύτερα του αναμενομένου. Όλο το διάστημα η κυβέρνηση έκρυβε τις προκλήσεις, τις άφηνε αναπάντητες και δεν ζητούσε την επιβολή των κυρώσεων και ακολουθούσε πολιτική αδράνειας και κατευνασμού με τον βλέμμα στραμμένο στις προσφυγικές ροές».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κίνηση της Τουρκίας με την Λιβύη βρήκε απροετοίμαστη και χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης την ελληνική κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στη χθεσινή κατάσταση όπου «οι πηγές του Υπουργείου ‘Αμυνας διέρρευσαν ότι θα παγώσουν τα ΜΟΕ και μετά υπήρξαν άλλες πηγές που διέψευσαν και είπαν ότι τα ΜΟΕ θα συνεχιστούν» για να ρωτήσει ρητορικά: «Υπάρχει κυβέρνηση και πρωθυπουργός για να αποφασίσει ή ασχολείται μόνο με τα ρουσφέτια και η γνώση τους περιορίζεται στο πώς θα θα διορίσουν κομματικά στελέχη και πώς θα ικανοποιοήσουν ρουσφέτια διαφθοράς;».


Είναι αυτή εικόνα υπεύθυνης κυβέρνησης; Ποιος αποφασίζει για το αν θα ακυρωθούν ή όχι, αν θα παγώσουν, αν θα ανασταλούν τα ΜΟΕ με την Τουρκία; Υπάρχουν αρμόδια κυβερνητικά όργανα; Υπάρχει το ΚΥΣΕΑ; Υπάρχει ο Πρωθυπουργός ή ασχολείται μόνο για να καλύπτει τα ρουσφέτια του;


Συνεχίζοντας είπε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτιγκο, τα πράγματα είναι σοβαρά και διαχειρίζονται κρίσιμα πράγματα», είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό στην σημερινή του συνάντηση με τον Ερντογάν «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ζητήσει να σταματήσουν οι προκλήσεις, να ζητήσει να ακυρωθεί η απαράδεκτη συμφωνία με την Λιβύη, να σταματήσει η παραβατική συμπεριφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου και να τηρηθεί η Κοινή Δήλωση Ευρώπης Τουρκίας».

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ενεργοποιεί τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας που πετύχαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιούνη ενώ ακολουθεί μια στρατηγική αδράνειας και κατευνασμού της Τουρκίας, με το βλέμμα στραμμένο στις προσφυγικές ροές.

Χθες, πηγές του Υπουργείου Άμυνας, διέρρευσαν στο ΑΠΕ ότι με πρωτοβουλία της Αθήνας θα πάγωναν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.Λίγες ώρες αργότερα, πηγές του Μαξίμου άδειασαν το YΠΕΘΑ αναφέροντας ότι οι τεχνικές συζητήσεις για τα ΜΟΕ θα πραγματοποιηθούν κανονικά.


Σχολιάστε εδώ