To Tάο Απλά & Κατανοητά

To Tάο Απλά & Κατανοητά

Συγγραφέας
Αlan Cohen


Πυξίδα αιώνιας σοφίας σ’ έναν κόσμο που αλλάζει…

«Είθε να ζήσεις σε συναρπαστικές εποχές» λέει μία αρχαία κινεζική ευχή ή, κατ’ άλλους, κατάρα! Για εμάς αυτή η ευχή έχει πραγματοποιηθεί. Οπότε, τώρα τι κάνουμε;

Σε αυτό το εξαιρετικά διαφωτιστικό βιβλίο, ο Άλαν Κοέν εμβαθύνει με τρόπο μοναδικό σε ένα από τα πιο ξακουστά κείμενα σοφίας στον κόσμο. Μας μεταφέρει τα υψηλά και αινιγματικά νοήματα του Τάο Τε Κινγκ, προσαρμοσμένα στη σημερινή πραγματικότητα, με σύγχρονη και εύληπτη γλώσσα. Και ακόμα, μας προσφέρει μια σειρά από πρακτικά και προσωπικά παραδείγματα, τα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε για να μεταμορφώσουμε και να φωτίσουμε την καθημερινή μας ζωή.
Οι περισσότερες ερμηνευτικές αποδόσεις του Τάο παίρνουν με τη σειρά τις στροφές του κλασσικού κειμένου αναλύοντάς τες μία προς μία. Εδώ, ο Άλαν Κοέν επιστρατεύει τους αρχαίους στίχους για να εφαρμόσει τη σοφία τους πάνω σε βασικούς τομείς της σύγχρονης ζωής μας – από τον έρωτα και την εργασία έως τα μαθήματα που αποκομίζουμε μέσα από τον πόνο. Επιπλέον, παρουσιάζει ζωντανά και δραματοποιημένα τα κορυφαία μηνύματα του Τάο μέσα από σύντομες ιστορίες, όπου εμφανίζει τον εαυτό του ως μαθητή του Λάο Τσε, μυούμενο στη γνώση από πρώτο χέρι.

Το «Τάο απλά και κατανοητά» είναι μια ευγενής πρόσκληση/πρόκληση να πορευτούμε παρέα με τον αρχαίο σοφό και τον σύγχρονο αναζητητή, μέσα από δυσκολίες αλλά και θριάμβους, στο ίδιο ταξίδι αυτοπραγμάτωσης που κάνει και ο καθένας μας προσωπικά…

Απόσπασμα βιβλίου

Αν και το σύμπαν φαντάζει στα μάτια των πολλών σαν ένα ανόητο, ίσως και σκληρό παιχνίδι τυχαίων γεγονότων, υπάρχει μία ευφυΐα που λειτουργεί στο παρασκήνιο, ένας καμβάς ζωής που ενσωματώνει όλη τη δημιουργία. Αυτή η δύναμη είναι ένα μυστήριο για τον ανθρώπινο νου, αλλά κάτι γνωστό για την καρδιά: είναι η ίδια η ζωή. Ο Λάο Τσε ονόμασε αυτή τη δύναμη «Τάο» ή «Μεγάλη Οδό».

Όλοι γνωρίζουμε την ευχή «Είθε η Δύναμη να είναι μαζί σου». Αλλά η Δύναμη είναι ήδη μαζί σου! Έχω κάνει άπειρες προσπάθειες να κατευθύνω το σύμπαν να εργαστεί για λογαριασμό μου. Καμία από αυτές δεν με οδήγησε πουθενά, ώσπου συνειδητοποίησα ότι η ζωή ήδη έκανε ό,τι μπορούσε για να προάγει το δικό μου καλό. Δεν χρειάζεται να πείτε στη Δύναμη να σας βοηθήσει. Απλώς πρέπει να την αφήσετε να εργαστεί για εσάς και μέσα από σας.

Τα καλύτερα πράγματα που μας συμβαίνουν είναι τα μη προγραμματισμένα. Το Τάο ξέρει τι πρέπει να συμβεί. Εμπιστευτείτε το. Αν και το Τάο Τε Κινγκ έχει πέντε χιλιάδες χαρακτήρες, μπορούμε να συνοψίσουμε τη διδασκαλία του σε οκτώ λέξεις: Αφήστε τη φύση να ακολουθήσει τον δρόμο της!

Δεν χρειάζεται και δεν μπορείτε να κατακτάτε την καλοσύνη. Ήδη την κατέχετε και ήδη είστε όλο εκείνο το καλό που προσπαθείτε απεγνωσμένα να κατακτήσετε. Η εγγενής σας αξία είναι χαραγμένη στην ψυχή σας, όπως η ζεστασιά είναι ένα με τη φωτιά.  Ο Λάο Τσε θα έλεγε: «Έχε εμπιστοσύνη σε αυτό που είσαι και όλα όσα κάνεις θα ευλογούν τον κόσμο».


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Άλαν Κοέν είναι διεθνώς αναγνωρισμένος στον χώρο της πνευματικότητας και της αυτοβελτίωσης, συγγραφέας των best sellers A Deep Breath of Life (Μια Βαθιά Ανάσα Ζωής) και A Course in Miracles (Αποκωδικο­ποιώντας τα Μαθήματα Θαυμάτων).
Έχει συνεισφέρει στην πολύ επιτυχημένη σειρά βιβλίων Chicken Soup for the Soul (Βάλσαμο για την Ψυχή) και είναι ιδρυτής και διευθυντής του Ιδρύματος Ολιστικού Life Coaching. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 24 γλώσσες και τα σεμινάριά του έχουν αγγίξει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, βοηθώντας τους να βρουν το θάρρος να πιστέψουν στον εαυτό τους και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.
Ιστοσελίδα: www.alancohen.com


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΒΙΣΚΟΣ 

Κατηγορία: Εσωτερική Φιλοσοφία
ISBN: 978-618-5093-91-4


Σχολιάστε εδώ