Μετά από… οκτώ χρόνια καταγγέλλουν την εκχώρηση της καθαριότητας των αθλητικών χώρων σε ιδιώτη

Μετά από… οκτώ χρόνια καταγγέλλουν την εκχώρηση της καθαριότητας των αθλητικών χώρων σε ιδιώτη

Φοβερά πράγματα έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Πειραιά. Επί οκτώ χρόνια, από το 2011 και μετά, ο ΟΠΑΝ αναθέτει την καθαριότητα των χώρων του (κολυμβητήρια, αποδυτήρια, αθλητικοί χώροι, γυμναστήρια κ.λπ.), που εκτείνονται σε 27.000 τ.μ., σε ιδιωτική εταιρεία, γιατί με τις αποχωρήσεις και την απαγόρευση προσλήψεων έχει μείνει μόνο ένας υπάλληλος καθαριότητας στον Οργανισμό που δεν αρκεί για όλη αυτή τη δουλειά.

Ενώ λοιπόν, κάθε χρόνο, όλοι οι σύμβουλοι ψήφιζαν αδιαμαρτύρητα την πρόσληψη ιδιωτικού συνεργείου, κατόπιν διαγωνισμού βέβαια, γιατί κατανοούσαν το πρόβλημα και οι συνδικαλιστές του τομέα Καθαριότητας του Δήμου δεν αντιδρούσαν, γιατί και αυτοί γνώριζαν το πρόβλημα, φέτος άλλαξαν στάση. Οι μεν συνδικαλιστές κατάγγειλαν ότι ο Δήμος επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει μια αμιγώς δημόσια εργασία, οι δε σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν τη Δημοτική Αρχή Μώραλη ότι πειθαρχεί στα κελεύσματα της κυβέρνησης και… σπρώχνει τους δημόσιους τομείς στα χέρια ιδιωτών!

Οι συνδικαλιστές μάλιστα απαίτησαν αντί να εκχωρηθεί το έργο σε ιδιωτική εταιρεία, να πάρει με μετάταξη ο ΟΠΑΝ από τον Δήμο 25 άτομα ΑΜΕΑ στον τομέα Καθαριότητας, που προσλήφθηκαν με τον διαγωνισμό που είχε κάνει πριν από δύο χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΑΣΕΠ, και να βάλει αυτούς να καθαρίσουν τους χώρους του!

Ο Δήμαρχος Πειραιά αλλά και άλλοι Δήμαρχοι της χώρας είχαν καταγγείλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν είχε προκηρύξει τον διαγωνισμό γι’ αυτές τις προσλήψεις, ότι δεν είχε θέσει προϋποθέσεις συμμετοχής, με αποτέλεσμα το 1/3 των προσληφθέντων να μην μπορούν να δουλέψουν στην καθαριότητα και οι Δήμοι να μην είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους. Έτσι φόρτωσαν τους ΟΤΑ με προσωπικό που δεν τους εξυπηρετεί γιατί δεν έχει τη βιολογική δυνατότητα και το οποίο δεν μπορεί να απολύσει, τόσο γιατί είναι μόνιμο προσωπικό, όσο και για ανθρωπιστικούς λόγους.

Σίγουρα και οι ΑΜΕΑ έχουν δικαίωμα στην εργασία, αλλά σε τομείς που μπορούν να προσφέρουν. Για να… διορθώσουν την «γκάφα» της προηγούμενης κυβέρνησης, οι συνδικαλιστές ζήτησαν να μεταταχθούν στον ΟΠΑΝ οι υπάλληλοι αυτοί, για να μην μπορεί κανένας στον Δήμο να πει ότι τα άτομα πληρώνονται χωρίς να προσφέρουν. Όμως και στον ΟΠΑΝ τα άτομα αυτά δεν θα μπορέσουν να δώσουν κάτι γιατί οι χώροι είναι πολλοί και μεγάλοι και φυσικά, πέρα από το ότι δεν μπορούν για αντικειμενικούς λόγους (μιλάμε για άτομα με ένα χέρι, με κινητικά προβλήματα, υπέρβαρα κ.λπ.), δεν έχουν και κάποια εξειδίκευση.

Όπως είπε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σήφης Βουράκης, πέρυσι, πρόπερσι και τα προηγούμενα χρόνια όλοι συμφωνούσαν να ανατεθεί η καθαριότητα σε ιδιωτικό συνεργείο, φέτος το… ξέχασαν και άρχισαν τις καταγγελίες. «Πώς εξηγείται το γεγονός», τόνισε ο κ. Βουράκης, «ότι οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ τόσα χρόνια ψήφιζαν αδιαμαρτύρητα το συγκεκριμένο θέμα και τώρα… κατάλαβαν ότι επιχειρούμε να ιδιωτικοποιήσουμε την καθαριότητα;». Αλήθεια, η υποκρισία έχει όρια ή τα βάζουμε καταπώς μας βολεύει;


Σχολιάστε εδώ