Μητσοτάκης: Διαφορετική η εικόνα της χώρας μετά από 4 μήνες!

Μητσοτάκης: Διαφορετική η εικόνα της χώρας μετά από 4 μήνες!

Συνέδριο ΝΔ: Μηνύματα Μητσοτάκη στους υπουργούς – Κακός σύμβουλος η αλαζονεία, δεν θα κρύψω λάθη

Σήμερα, μετά από την μεγάλη πολιτική αλλαγή που τόσο είχε ανάγκη η Ελλάδα, είμαστε πλέον έτοιμοι για μια νέα εθνική προσπάθεια. Γιατί το μέλλον αρχίζει τώρα, ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας το 13ο Συνέδριο της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του παρουσίασε το ιδεολογικό πλαίσιο της ΝΔ και της κυβερνητικής πολιτικής με εκτενείς αναφορές στη σύζευξη πολιτικού φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Ύστερα από 4 μήνες, η εικόνα της χώρας είναι διαφορετική: Η οικονομία έχει τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης, τα capital controls είναι παρελθόν, ο δείκτης οικονομικού κλίματος είναι ο υψηλότερος από το 2008 και δανειζόμαστε με τα χαμηλότερα επιτόκια από ποτέ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης σε Τουρκία: Όποιοι αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματά μας, θα βρουν απέναντί τους την Ευρώπη

Ο αγώνας μας δικαιώθηκε και η Ελλάδα άφησε πίσω της την κρίση το ψέμα και την μιζέρια , ανέφερε και τόνισε πως η «ΝΔ έχει την πολιτική υπεροχή συσπειρώνοντας τα πιο δυναμικά στοιχεία της κοινωνίας Το κόμμα μέσα σε ένα τόσο μικρό διάστημα, ανασυγκροτήθηκε: Ο κομματικός της κορμός αποτελείται, πλέον, από νέα στελέχη εκλεγμένα από τη βάση. Το μήνυμά μας θα είναι ένα: Νέοι ορίζοντες για μία νέα Ελλάδα! Νέες απαντήσεις από νέα μυαλά» και πρόσθεσε «Επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα πληρώνουν λιγότερους φόρους. Ο ΕΝΦΙΑ έχει μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 22%. Μεγάλες επενδύσεις προχωρούν και δεκάδες άλλες δρομολογούνται. Οι γειτονιές επιστρέφουν στους κατοίκους και το κράτος είναι στο δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού».

Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε το πρόγραμμα της κυβέρνησης λέγοντας πως δεν ακολουθούμε ένα πρόγραμμα επειδή, απλώς, είναι τεχνοκρατικά άρτιο. Αλλά γιατί υπηρετεί την Ελλάδα και τον Έλληνα. Οι αριθμοί έχουν σημασία μόνο αν σημαίνουν ανθρώπινη ευημερία. Και οι στόχοι έχουν αξία μόνο εάν επιτυγχάνονται στο όνομα του κάθε πολίτη. Διαχώρησε όμως πως το «ή εμείς ή αυτοί» είναι η Ελλάδα της κρίσης. «Οι πολλοί και οι λίγοι, είναι η Ελλάδα του αυταρχισμού. Γιατί χωρίζει χωρίς να ορίζει. Και κάνει τη νίκη του ενός, ήττα για τον άλλον. Ενωμένοι όλοι οι Έλληνες μπορούμε, είναι η δική μας πρόταση για το μέλλον» είπε.


Δεν είμαστε πια η μικρή Ελλάδα


«Είμαστε οι Έλληνες του ευρωπαϊκού πυρήνα. Πρέπει να ενεργήσουμε ως τέτοιοι. Η αναγέννηση του ιδιωτικού τομέα είναι η αφετηρία. Χρειάστηκε χρόνια για να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο η ανάπτυξη φέρνει την οικονομική αυτοτέλεια του πολίτη» είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε με νόημα: «Είπαμε ότι θα απελευθερώσουμε τους Έλληνες από την υπέρμετρη φορολογία. Και το κάνουμε. Είπαμε ότι θα ξεκινήσουμε όλα τα μεγάλα έργα. Και το κάνουμε. Είπαμε ότι θα φέρουμε Ανάπτυξη για όλους. Και το κάνουμε»!


Σχολιάστε εδώ