Για την εθνική –και την παλλαϊκή– άμυνα

Για την εθνική –και την παλλαϊκή– άμυνα


Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αρχιτέκτονα – Συγγραφέα,
Μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής
του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης
των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα
e-mail: g.papagian3@yahoo.gr


Με την ευκαιρία του πρόσφατου εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων στις 21 Νοεμβρίου, αλλά και τις αποφάσεις του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης, ας μου επιτραπεί να αναφερθώ στα εξής:

α) Στην ανάγκη ενίσχυσης της εθνικής άμυνας, παραθέτοντας ένα –επίκαιρο– απόσπασμα από την Ιδρυτική Διακήρυξη της «Πρωτοβουλίας 14ης Μάη» (τον Μάιο του 2017):

«…Χρειαζόμαστε μία σχεδιασμένη προσπάθεια ενεργοποίησης των απανταχού Ελλήνων και Φιλελλήνων, για στήριξη της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ελληνισμού. Διεθνοποίηση του Κυπριακού Προβλήματος, ως ζητήματος εισβολής και κατοχής.

Διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, με σταδιακό επανακαθορισμό των συμμαχιών της, με βάση αμιγώς τα εθνικά συμφέροντα και την συνεκτική ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και με άσκηση πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα για ενίσχυση της Ελληνικής Πολεμικής Βιομηχανίας, η οποία θα πρέπει να προσανατολιστεί στο στόχο κάλυψης του μεγαλύτερου μέρους των αμυντικών αναγκών της χώρας, με πλήρη αξιοποίηση όλων των αντισταθμιστικών ωφελειών που μέχρι τώρα δεν έχουν υλοποιηθεί και με αναζήτηση και είσπραξη όλων των παρανόμων μιζών των προηγούμενων δεκαετιών, από το ‘‘πάρτι λεηλασίας’’ των εξοπλιστικών προγραμμάτων».

Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

β) Στις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας, που οφείλουν να είναι υπέρ της πραγματικής επαύξησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

– Η περίπτωση των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ: Όπως λένε οι γνώστες, το πρόγραμμα για την αναβάθμιση των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ βρίσκεται στον αέρα.

Περιμένουμε τον νέο προϋπολογισμό προκειμένου οι νεότερες φρεγάτες του στόλου να περάσουν στη φάση του εκσυγχρονισμού μέσης ζωής. Μήπως στο ΥΠΟΙΚ δεν έχουν αντιληφθεί όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη γειτονιά μας;

– Η περίπτωση των Mirage: Οι τελευταίες πληροφορίες στο θέμα των Mirage λένε ότι η κ. Παρλί επανέφερε θέμα αναβάθμισης του στόλου των Mirage κατά την τελευταία συνάντηση που είχε με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στο Παρίσι. (Ισχύει;)

– Όσον αφορά τον Στρατό Ξηράς, τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού είναι ένα ζήτημα που αφορά τις «προσφορές» της αμερικανικής βοήθειας.

γ) Με αφορμή και την πρόσφατη δήλωση του Νίκολας Μπερνς, πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, για το τι θα πράξουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης, επιβεβαιώνεται αυτό που γνωρίζουν όλοι οι σώφρονες δημοκράτες πατριώτες: Θα είμαστε μόνοι μας.

Ακούει κάποιος από την πολιτική ηγεσία τούτης της χώρας, από τις λεγόμενες «ελίτ» (ο Θεός να τις κάνει…);
Σε αυτήν τη συγκυρία είναι αποφασιστικής σημασίας «το φρόνημα του λαού». Επανασχεδιάστε, ενισχύστε την παλλαϊκή άμυνα.

Μη μοιράσετε φέτος οποιοδήποτε μέρισμα από τον προϋπολογισμό. Δώστε τα χρήματα στην ενίσχυση της εθνικής –και παλλαϊκής– άμυνας!

«Η πατρίδα ευγνωμονούσα…».


Σχολιάστε εδώ