Κρατάει ο μήνας του μέλιτος…

Κρατάει ο μήνας του μέλιτος…

Συνεχίζεται ο… μήνας του μέλιτος για την κυβέρνηση, με τους πολίτες να στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό τις νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες της. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PULSE (για τον ΣΚΑΪ), η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 14 μονάδες (38% έναντι 24%), πάνω – κάτω όπως ήταν και τον Οκτώβριο.

Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 6% και ακολουθούν με 5,5% το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%. Από τα εκτός Βουλής κόμματα Χρυσή Αυγή και Δημιουργία Ξανά συγκεντρώνουν 1%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυρ. Μητσοτάκης με 45% έναντι 26% του Αλ. Τσίπρα ενώ το 23% απαντά κανένας από τους δύο. Το 63% πιστεύει ότι τα πράγματα στη χώρα βαδίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 31% προς τη λάθος κατεύθυνση. Το 48% δηλώνει ότι η οικονομική κατάστασή του είναι μέτρια, το 24% δύσκολη, το 9% πολύ δύσκολη και το 14% άνετη και πολύ άνετη.

Στα επιμέρους ζητήματα, το 71% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί με τον νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ το 23% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί. Μεταξύ αυτών που συμφωνούν είναι και το 40% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Το 75% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί με τα αντικαπνιστικά μέτρα της κυβέρνησης, ενώ 17% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί.


Σχολιάστε εδώ