«Γκριζάρουμε μόνοι μας τα νησιά», αποκάλυψε ο Στ. Λυγερός στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» (video)

«Γκριζάρουμε μόνοι μας τα νησιά», αποκάλυψε ο Στ. Λυγερός στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» (video)

Το πώς «γκριζάρουμε» μόνοι μας τα ελληνικά νησιά έκανε γνωστό ο Σταύρος Λυγερός στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου». Σε ερώτηση του Μάκη Κουρή, αν υπήρχε σχέδιο από την κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να κατασκευάσει κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα στις ελληνικές νησίδες Λέβιθα και Κίναρο, οι οποίες βρίσκονται στο κεντροαανατολικό Αιγαίο, δυτικά της Λέρου, ανατολικά της Αμοργού και βόρεια της Αστυπάλαιας, και που τελικώς δεν θα το πράξει, όπως συμπλήρωσε ο Μ. Κουρής, για λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω και οι οποίοι είναι εξόχως ανησυχητικοί, ο κ. Λυγερός απάντησε:

«Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει το 2016 πως αν ένας που εισέρχεται από την Τουρκία στην Ελλάδα και ζητάει άσυλο και η αίτησή του απορριφθεί η Ελλάδα μπορεί να τον επαναπροωθήσει στην Τουρκία που είναι υποχρεωμένη να τον πάρει. Όμως, και χωρίς να αναφέρεται στην συμφωνία, η Τουρκία και η ΕΕ ισχυρίζονται πως η συμφωνία ισχύει μόνο για όσους βρίσκονται σε νησιά!» Κι αυτό γιατί βολεύει από τη μία την Τουρκία να μην έχει πολλές επιστροφές, αλλά και την ΕΕ επειδή θα μειωθούν οι μετακινήσεις από την Ελλάδα, τονίζει ο Στ. Λυγερός.

Πού κόλλησε τελικά το θέμα με τη μεταφορά στις νησίδες; Στο ΥΠΕΞ, «διότι θα θεωρηθεί πρόκληση προς την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Λυγερός.

Να πώς «γκριζάρουμε μόνοι μας τα νησιά»…

 


Σχολιάστε εδώ